''Растурио бих ПЛ'' и други Ибрини бисери!

Спектакуларни нападач зна да забави јавност и ван терена. Ово су неке од изјава којима је обележио 2014. годину.

Фудбал 23.12.2014 | 16:40
''Растурио бих ПЛ'' и други Ибрини бисери!

Ко је бољи, Роналдо или Меси? "Ибрахимовић", рекли би многи. И вероватно не би погрешили.

Према фудбалским квалитетима, сигурно би могао да се мери са Португалцем и Аргентинцем. Према шоуу који прави ван терена и у разговору са новинарима, мало би играча могло да му стане на црту.

Минула година била је прилично турбулентна за високог репрезентативца Шведске. Приватно - лоша, пословно - добра. Остао је без брата (преминуо од рака), није играо на Мундијалу у Бразилу, освојио је титулу шампиона Француске, поново изабран за најбољег фудбалера своје земље (на церемоноји је говорио о смрти брата), пропустио добар део почетка сезоне због повреде, постао најбољи стрелац у историји шведске репрезентације.

На иницијативу Дејана Станковића, помогао је грађанима Обреновца угроженим у поплавама, покреће марку спортске опреме, "отворио је душу" новинару "Гардијана" у емотивном разговору...

Као и многе претходне, и годину на измаку обележио је "јаким" изјавама, које се лако урежу у памћење. Енглески новинари издвојили су у понедељак неколико најзанимљивијих:

- "На почетку сезоне, Златан ме је питао колико сам голова постигао у Валенсијену. 'Два на 21 утакмици', рекао сам му. Одговорио ми је, својим акцентом: 'Пфффф... Мислиш да је то добро? Ти постигнеш два гола на 21 утакмици. Златан постигне 21 на две!", открио је део разговора са Ибром нападач Пари Сен Жермена Жан Кристоф Баебек.

- "Немам слабију ногу", одговорио је Ибрахимовић на питање какав је осећај постићи Бајеру (4:0) гол слабијом ногом у утакмици Лиге шампиона.

- "Ружнији си на телевизији него у стварности", "утешио" је Ибрахимовић саиграча Зумана Камару. На ТВ-у, у "живом" програму.

- "Хеј, Матуиди. Видео сам твој гол. Феноменално. Мора да си гледао Златана на тренингу", јасно је поручио Швеђанин Матуидију када је Француз постигао спектакуларан гол за репрезентацију против Холандије.

- "Чак се и судије у*еру када је он у питању", рекао је о Ибри Базиле Боли, некада фудбалер, сада коментатор.

- "Енглеска има баш јаку лигу, коју играју три или четири најбоље екипе у Европи. Ипак, да сам играо тамо, уништио бих је. Као што сам урадио било којој другој. Могао сам у Арсенал, али сви знају да не идем на пробе. Шта мислите, ко више жали зато што то није успело? Арсен Венгер или Златан?", питао је Ибрахимовић саговорника са микфороном у једном интервјуу.

- "Његов (Ибрахимовићев) проблем је што је навикао људе на кавијар. Средом служи само димљеног лососа", рекао је Жерар Улије после лошег Златановог наступа против Челсија.

- "Хоћу ли постати тренер? Немогућа мисија. Током утакмице, ударио бих бар два играча. После утакмице - ударио бих осморицу", објаснио је Златан.

Трећег октобра, Златан је напунио 33. године. У пролећној полусезони, са Пари Сен Жерменом (38 бодова) браниће титулу у трци са Олимпиком из Марсеја (41) и Лионом (39). У првој рунди нокаут фазе Лиге шампиона играће против Челсија.

Нема дилеме, уживаћемо и даље у ери Златана Ибрахимовића.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

примитивизам

23.12.2014 15:43

бахат и арогантан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

23.12.2014 15:55

Цовјек је легенда!!!Нема бољега од њега,много прича а јос боље игра!Свака му ЧАСТ

ОДГОВОРИТЕ