Делегат ФС БиХ чинио ратне злочине?!

Након што је отац једног репрезентативца Босне и Херцеговине оптужен за ратне злочине, уследила је нова оптужница. Овог пута, реч је о делегату Скупштине Фудбалског савеза БиХ.

Фудбал 23.12.2014 | 16:00
Делегат ФС БиХ чинио ратне злочине?!

Суд Босне и Херцеговине потврдио је оптужницу која Милета Пуљића, делегата у Скупштини Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, члана председништва мостарског Зрињског и дугогодишњег директора "Водовода" Мостар терети за почињење кривичног дела злочини против човечности.

"У оптужници се, између осталог, наводи да је оптужени Миле Пуљић, у периоду од почетка маја 1993. године до почетка марта 1994. године, у својству команданта ИИ бојне 2. бригаде Хрватског већа одбране (ХВО), на подручју општине Мостар, у оквиру широког и систематичног напада ХВО војске, Војне полиције ХВО-а и др. на цивилно муслиманско становништво, у саизвршилаштву и договору са командантом оперативне зоне Југоисточне Херцеговине, захтевао од непосредних извршилаца да изводе затворенике из логора 'Хелиодром', одводе их на принудне радове и у живи штит",

"На принудним радовима и у живом штиту, око 73 затвореника-цивила било је рањено, 11 погинуло, а око 15 је физички злостављано од стране припадника ИИ бојне 2. бригаде ХВО-а", наведено је у саопштењу Суда БиХ, а преноси агенција "Анадолија".

Пре неколико дана, оптужбу за ратне злочине добио је и Тадија Шуњић, отац Тонија Шуњића репрезентативца БиХ, али је тренутно недоступан органима гоњења јер је пребегао, највероватније у Хрватску.

Шуњић јуниор играо је за селекцију БиХ на Светском првенству у Бразилу.

Коментари / 0

Оставите коментар