АБА: Партизан чека Будућност

Кошаркаши Партизана НИС од 19 часова дочекују Будућност у 13. колу регионалне АБА лиге.

Кошарка 21.12.2014 | 16:40
АБА: Партизан чека Будућност

"Црно-бели" имају половичан скор од шест победа и пораза, док подгорички тим има 10 победа и на другом је месту на табели.

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да је Будућност из године у годину све боља екипа и да његови играчи морају бити опрезни.

"Будућност је екипа која из године у годину све боља. Ове сезоне они виде своју прилику да изборе учешће у финалу Јадранске лиге и да на тај начин дођу до учешћа у Евролиги", рекао је Вујошевић и додао да Едо Мурић неће наступити због повреде рамена, а да су упитни наступи Ђорђа Гагића и Александра Павловића.

Помоћни тренер Партизана Велимир Гашић рекао је да више нема места за калкулације.

"Више простора за неке калкулације било ког типа не постоје. С обзиром да желимо да останемо у кругу екипа које ће се изборити за само учешће у плеј-офу такмичења. У том смилсу, веома добро смо свесни значаја утакмице, квалитета притивника који нас чека, с обзиром да екипа Будућности заузима друго место са добрим скором“, рекао је Гашић.

Тренер Будућности Игор Јововић рекао је да је свестан да његова екипа гостује јаком противнику.

“Свесни смо ко нам је ривал и колико је јак. Партизан НИС је освојио највише трофеја у регионалном такмичењу. Довођењем играча у последње вриеме направио је ростер који је кадар да се бори за сам врх и трофеј у АБА лиги. То значи да нас очекује изузетно тежак задатак у Пиониру. Имаће подршку великог броја навијача“, рекао је Јововић.

Од преосталих српских представника Металац је на свом терену поражен од Задра 93:87, док је Мега Лекс у гостима изгубио од Игокее 70:63.

Црвена звезда Телеком свој меч игра у понедељак у 20.30 у Скопљу са екипом МЗТ.

Резултати 13. кола АБА лиге:
Субота:
Левски - Цибона 64:74
Крка - Олимпија 71:54
Игокеа - Мега Лекс 70:63
Металац - Задар 87:93

Недеља:
17.00 Цедевита - Солнок
19.00 Партизан - Будућност

Понедељак:
20.30 МЗТ Скопље - Црвена звезда

Коментари / 0

Оставите коментар