Ево одлука Скупштине ФК Црвена звезда

Тренутни дуг клуба 52 милиона евра, Драган Џајић изабран за почасног председника, Светозар Мијаиловић и званично председник ФК Црвена звезда. Нови председник Скупштине Ратомир Дујковић, а Звездан Терзић генерални директор.

Фудбал 21.12.2014 | 15:20
Ево одлука Скупштине ФК Црвена звезда

- На Скупштини је од 146 чланова присутно 90 чланова, што значи да постоји кворум за одлучивање.

- У постојећи дневни ред уврштене су нове тачке - избор почасног председника клуба и промена имена стадиона.

- На седници Скупштине истакнуто је да потраживања износе око два милиона евра, ДА ЈЕ ДУГ КЛУБА 52 МИЛИОНА ЕВРА, од чега на плате играча одлази преко четири милиона евра.

"Клубу је потребно 10 милиона евра годишње како би неометано функционисао", саопштио је Надзорни одбор клуба.

Поређења ради, дуг клуба је 2009, када је формиран Надзорни одбор износио 28 милиона евра. Констатовано је да од тада клуб проживљава најтежи период од оснивања због великих годишњих губитака.

"У 2010. и 2011. години губитак је био осам милиона евра, 2012. године 11 милиона, док је 2013. године драстично смањен - на 2.219.000 евра", изјавио је Милан Шутић, председник Надзорног одбора.

-Драган Џајић једногласно је изабран за почасног председника клуба.

"После 52 године проведене у клубу ово је за мене изузетно признање. Свима се захваљујем, мојим саиграчима који су ме предложили и навијачима који су ме подржали", изјавио је Џајић, трећа Звездина звезда, који је у каријери освојио 37 трофеја.

- Предлог о промени имена стадиона такође је усвојен једногласно и званично ће убудуће носити име Рајко Митић.

- Досадашњи председник Скупштине Светозар Мијаиловић и званично је постао председник клуба. За новог председника Скупштине ФК Црвена звезда именован је Ратомир Дујковић, док су потпредседници Станислав Караси и Иван Бекјарев.

Нови председник клуба Светозар Мијаиловић изјавио је да је приоритет да трошкови клуба буду шест милиона евра ове сезоне. Он је саопштио да је Звезди за лиценцирање нових играча неопходно да измири дуг од 11, 8 милиона евра, што ће и бити учињено, јер је "јасно да Звезда жели да се бори за учешће у Европи". Додао је и да су обавезе према банкама 19 милиона евра.

Када је реч о спортским циљевима клуба, нови председник је рекао да је могуће подмладити тим а не одрицати се амбиција о одбрани титуле. Укратко, дао је и одговор тренеру Ненаду Лалатовићу, који је недавно изјавио да му нису јасно дефинисани планови клуба ове сезоне да ли да форсира младе или да јури титулу - и једно и друго.

Мијаиловић је саопштио и да су преговори са генералним спонзором клуба, Газпромом, одмакли ка продужењу уговора.

- Нови спонзори клуба постали су фирме МЦИ, Хеwлетт-Пацкард и Кнез Петрол.

- Представник Делија обратио се на седници Скупштине. Он је рекао да навијачи дају подршку новој управи клуба, али су и истакли да ће њихов рад посматрати искључиво кроз резултате, иако се ради о легендама клуба.

"Морате да повратите поверење и да радите у интересу клуба. Ако сте добронамерни, ми вам на том путу нећемо стајати, на сваком другом сигурно хоћемо", поручили су навијачи Звезде.

- Звездан Терзић именован је за генералног директора клуба, што је нова функција у клубу, док ће функцију пословног директора обављати Стефан Пантовић.

Терзић је по именовању на нову функцију затражио реч и обратио се присутнима поводом бројних критика, али и оптужби на његов рачун у претходном периоду.

"За ових шест месеци колико сам у клубу није узет нити динар кредита, чак је дуг смањен за пар стотина хиљада евра", објаснио је Терзић.

Он је напоменуо и да "ниједан играч Звезде од када је он у клубу није потписао за неког менаџера, а трудићу се да тако и остане".

Црвена звезда је на Скупштини клуба представила нови Управни одбор клуба, појачан Душаном Бајатовићем.

Досадашњим члановима придодати су неки нови, попут Душана Бајатовића, директора Србијагаса.

У Управном одбору ФК Црвена звезда тренутно је 15 чланова и то су Бранислав Ђурђевић, Срђан Кнежевић, Милош Ђурковић, Младен Јефтић, Душан Бајатовић, Владица Поповић, Славиша Кокеза, Ивица Тончев, Бранко Радујко, Божидар церовић, Небојша Човић, Александар Антић, Предраг Ћулибрк, Зоран Башановић и Слободан Бабић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић саопштио је да ће Управни одбор бити појачан са још пет нових чланова у наредним недељама.

Коментари / 0

Оставите коментар