Реал је шампион свијета - 4. пут!

"Краљевски клуб" први пут освојио ФИФА Светско клупско првенство, а четврти пут је првак планете. Мало смо видели од Сан Лоренца…

Фудбал 21.12.2014 | 10:00
Реал је шампион свијета - 4. пут!

Реал Мадрид је четврти пут у својој историји клупски првак света, што је од 1960. године до данас успело само италијанском Милану.
Првак Европе је до вредног трофеја стигао победом у финалу против Сан Лоренца 2:0 (1:0). Голове за Реал постигли су Серхио Рамос у 37. и Герет Бејл у 51. минуту.

Светско првенство за клубове завршило се онако како се и очекивало.

Краљ је на трону, а до њега је стигао без претеране муке, како у полуфиналу, тако и у финалу, против објективно најјачег противника - шампиона Јужне Америке Сан Лоренца.

Аргентинци су имали сјајну подршку са трибина, али су се на терену догађаји одвијали по диктату Карла Анћелотија. Реал је контролисао лопту, имао много више прилика и на крају постигао два гола, а није примио ниједан.

Трофеј апсолутно заслужено иде у Мадрид!

Бедем испред гола Себастијана Торика пробијен је пред крај првог полувремена. Реал је изборио корнер пошто је пропао солидан напад да се стигне до вођства. Лопту је наместио Тони Крос и у свом стилу је послао у срце казненог простора, где се феноменално убацио Рамос и главом је поспремио у мрежу Сан Лоренца.

Почетак другог полувремена практично је донео и расплет финалне утакмице.

Обећавајући напад Реала завршио се најбоље баш у тренутку када се чинило да се резултат неће променити у 51. минуту. Иско је сјајно уочио слободног Бејла на у казненом простору. Велшанин је прихватио лопту искоса са десне стране, на неких 13-14 метара од гола, није баш најбоље шутирао, али је Торико очајно реаговао и лопта се испод њега ушуњала у гол.

Све је било јасно!

Реал је 2014. годину завршио четвртим трофејом у сезони. После Купа Шпаније, Лиге шампиона, Суперкупа Европе, стигао је и до титуле клупског првака света.

Коментари / 0

Оставите коментар