Боби доминирао првом фазом Евролиге!

Бобан Марјановић обележио је прву фазу елитног такмичења. Завршио је као статистички најкориснији играч, са просечним индексом 24,9!

Кошарка 20.12.2014 | 14:00
Боби доминирао првом фазом Евролиге!

"Каријера ми од ЦСКА иде силазном путањом. Човек читавог живота учи, па тако и ја. Знам где сам грешио, а на мени је да се потпуно посветим кошарци. Виши играчи стасају касније од ниских и мислим да ћу оно што сам почео у Меги да надоградим у Звезди", рекао је почетком јула 2013. Бобан Марјановић, када је представљен на Малом Калемегдану.

Лето раније, за собом је имао полусезону углавном проведену на клупи Радничког и јесен у Нижњем Новгороду, која није вредна помена. У Мега Визури радио је потом са Дејаном Милојевићем, подигао самопоуздање, побољшао технику, а у наредних годину и по све то подигао на виши ниво, под вођством Дејана Радоњића.

У петак увече и званично се може назвати најкориснијим играчем прве фазе Евролиге!

Горостасни центар Црвене звезде Телеком завршио је прву фазу такмичења са највећим збирним и просечним индексом корисности. Укупно 249, просечно 24,9! Први пратиоци су му крило Албе Џамел Меклин (210, 21 по мечу) и бек шутер Уникса Кит Ленгфорд (188, 18,8 просечно).

Див у црвено-белом није само у том критеријуму доминантан.

Марјановић је и најбољи скакач Евролиге, са укупно 107 ухваћених лопти. Дакле, 10,7 по мечу. Други на тој листи је центар Бајерна Џон Брајант (7,7), а трећи "петица" Динамо Сасарија, Шејн Лавал (7,3)

Центар Звезде је и најбољи дефанзивни скакач такмичења (74 укупно), испред Паулијуса Јанкунаса из Жалгириса (6,2 у просеку на десет мечева) и опет Брајанта - 5,9. Такође, Марјановић је убацио највише шутева за два у првој фази (64 од 99). Према том критеријуму, следи га следи двојац Уникса Дор Фишер (54/72) и Ленгфорд (50/88)

Центар Звезде постизао је двоцифрени број поена на свакој евролигашкој утакмици ове сезоне. Укупно на 11 узастопних, укључујући и гостовање Лијетувос Ритасу, прошле јесени.

Пред њим и остатком екипе је жесток наставак сезоне и борба са ривалима у Топ 16 фази - Реалом, Барселоном, Макабијем, Жалгирисом, Панатинаикосом, Албом и Галатасарајем.

"То што ћемо имати јаке ривале је генерално јако добро, јер ћемо играти јаке утакмице. Реал, Макаби, Барселона... Све су то сјајни противници, али за све њих морамо да будемо тврд орах", рекао је Марјановић после победе над Лаборал Кућом, у вечери у којој је дотакао звезде, у дресу Звезде.

Бобан Марјановић просечно је у првој фази Евролиге постизао по 16,8 поена и хватао 10,7 скокова.

Коментари / 0

Оставите коментар