БЛ: А Мајнц таман помислио да је зауставио Бајерн...

Шампион Немачке био је неколико секунди далеко од првог ремија после седам кола, али...

Фудбал 20.12.2014 | 09:40
БЛ: А Мајнц таман помислио да је зауставио Бајерн...

Бајерн Минхен је невероватан.

Таман када помислите да су се уморили, да се нашао неко довољно организован да им одоли, да им је серија победа при крају, они га дају!

Голом Арјена Робена у 90. минуту последње утакмице Бундеслиге пред паузу, која ће трајати до 30. јануара, шампион Немачке "избегао" је реми у Мајнцу, забележио осму узастопну победу у лиги и стигао до невероватна 45 бода после 17 рунди шампионата.

На отварању последњег Бундес кола ове године, Мајнц је до уласка у надокнаду времена имао вредан реми, али - 1:2 (1:1).

Од ремија у Менхенгладбаху, против Борусије (0:0), тим Пепа Гвардиоле савладао је и осмог узастопног ривала у лиги, што у комбинацији са утакмицама у Лиги шампиона значи да Баварци имају 12 победа у последњих 13 утакмица, уз пораз од Манчестер ситија на "Етихаду".

Мајнц је повео преко Елкина Сотоа у 21. минуту, играча који је успео "немогуће", да пасивном Мануелу Нојеру пробаци лопту кроз ноге, али та предност екипе која никога није победила још од 18. октобра, није дуго трајала. Повратник на терен, Бастијан Швајнштајгер, мајсторски је извео слободан ударац и поравнао већ у 24. минуту.

Бајерн је до краја утакмице жестоко нападао, иако осакаћен повредама потенцијалних стартера, али је до гола стигао тек на уласку у надокнаду времена, када је Марио Геце пробио по левој страни, послао паралелу на петерац коју је "омашио" Томас Милер, али не и Робен, којем са пет метара удаљености није било тешко да затресе мрежу за 1:2.

Занимљиво је како се овом голу радовао Нојер... Као да се радило о поготку у финалу Лиге шампиона или Светског првенства.

Први Бајернов пратилац, Волфсбург, за викенд игра са Келном и, у најбољем случају, вратиће се на 11 бодова заостака за Бајерном.

Гол Сотоа био је први који је Бајерн примио у Бундеслиги после 640 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар