Ценић: Нова власт "стари" људи, тешко им је вјеровати

„За годину дана озбиљног рада могуће је зауставити стрмоглави економски пад у земљи, ипак, многима је тешко повјеровати да се ситуација може промијенити набоље с истим саставом људи који обављају водеће функције“ поручиила је проф. др. Светлана Ценић, економски стручњак за питања јавних финансија на организованој трибини о теми „Прикупљање и потрошња јавног новца“ у Бугојну. 
 

Босна и Херцеговина 20.12.2014 | 08:25
Ценић: Нова власт "стари" људи, тешко им је вјеровати

„У Републици Српској у новој власти су ‘стари’ људи и ту не треба очекивати ништа посебно. Чекам формирање власти на федералном и државном нивоу, са којим ће људима изаћи напред, без обзира на то из које партије буду долазили, и тада ће ми бити јасније има ли наде. Знаћемо да ли се ради о оној поштеној гарнитури из сваке партије, која хоће нешто да се ради или ћемо добити оне рециклиране кадрове, познате по аферама. Ако они дођу, наде нема, док БиХ буквално не клекне на кољена. Онда ћемо правити нешто изнова, када ће и они морати прогласити пропаст. Исто тако, неће силазак с власти једне гарнитуре значити само по себи прогрес. Не, и други који дођу брзо се навикну и раскомоте. Зато је потребно стално вршити притисак на власт да прави уступке и боља рјешења“, истакла је Ценићева.

„Због чудних критеријума, којима се руководи Међународни монетарни фонд (ММФ)“ сматра да се није добро задуживати код ове међународне организације. Док год се њихови аранжмани редовно отплаћују, БиХ ће имати повољну оцјену за нова задужења. Аларм у нашој земљи је већ одавно упаљен, јер данас грађани живе од онога што преостане након што се врате кредити“, нагласила је она.

Ценићева је на крају потенцирала запошљавање по принципу да се, првенствено, сагледавају потребе предузећа.

„Радили би млади, школовани људи, којима би биле плаћене све обавезе. Такође, потребно је генерацијама које долазе, издвајањем одређеног процента у будућности за природна добра, оставити бар мало оптимизма за живот. Нема људских права без економске слободе“, сматра Ценићева.

 

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сасарс

20.12.2014 07:33

Питање је да ли међу нама Србима у Републици Српској постоје више паметни и поштени људи! Поред невиђених крађа и отимачине од народа, мислим да је још већи гријех Додика и СНСД-а тај што је урушио и уништио систем вриједности! Нама спаса нема!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.12.2014 09:47

Својевремено сам отворених уста слушао једног економског аналитичара и стручњака о томе шта треба да се уради да би се економско стање поправило. Само пар година касније управо тај стручњак је сопствену фирму одвео у пропаст, а држави остао дужан много пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

либеро

20.12.2014 11:02

Никад овај народ неће на изборима изабрати странку поштених, одговорних и паметних људи. Једна од таквих странака би могла бити "Снага народа". Колико су добили гласова? 1.5%! Овдје живе страшно тешки, у жаргону речено, наопако насадјени људи, врло лоши људи уствари. Зато овдје влада негативна селекција на сваком кораку. Тако ће и остати до даљњег. Све ово што се на овом простору дешава више од 20 година није нимало случајно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

либеро

20.12.2014 11:12

И те како им се може вјеровати да ће наставити проводити негативну селекцију то јест красти и упропаштавати све редом као и до сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драгица

20.12.2014 11:12

Још кад би рекао ко је био тај аналитичар, могла бих процијенити да ли је твоја прича ради приче или озбиљно дајеш коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

20.12.2014 11:22

За Драгана са великим Д: Ко је тај аналитичар и стручњак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

20.12.2014 11:42

Асоцијација је “Синергија плус” остало нађите на Гоогле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

20.12.2014 11:59

Какав народ ,таква власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф. др.

20.12.2014 12:09

Све су ово и направили велики проф. др. са наших универзитета, "велики" теоретичари никакви практичари.....

ОДГОВОРИТЕ