Јапан: Сњежна олуја односи жртве

Најмање 11 људи је погинуло у сњежној олуји која је погодила већи дио Јапана,а скоро 300 људи је остало одсјечено од свијета на сјеверу земље.

Свијет 19.12.2014 | 12:14
Јапан: Сњежна олуја односи жртве

Међу жртвама су и 79-годишњи мушкарац и ватрогасац од 29 године, који је упао
у јарак док је чистио снијег.

Остале жртве углавном особе старије животне доби које су настрадале на најсјевернијем острву у Јапану, Хокаиду, и регионима на централном острву Хоншуу. Било је смртних случајева и на десетине повријеђених у саобраћајним несрећама.

Више од 270 људи је остало одсјечено од свијета у планинским областима у градовима Нагати и Нагану пошто је једина њихова путна веза са остатком Јапана блокирана јер се велика количина снијега сурвала на пут. Јаки вјетрови дувају у сјеверним и централним деловима Јапана који су, од прије неколико дана, прекривени дебелим слојем снијега.

Саобраћај је у прекиду у већем дијелу погођених области, а читава насеља су остала изолована од остатка земље, преносе агенције.

На стотине летова је отказано у протеклих неколико дана, од којих се већина односи на домаћи авиосаобраћај, а одлагања има и код жељезничких линија.

Метеоролози упозоравају да ће лоше вријеме да се настави, а лавине снијега ће бити могуће у многим регионима.

Јаки ветрови достижу брзину до 140 километара на сат, а власти су упозориле становнике приморских области на високе таласе.

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар