Куп: Витесе обрукао Ајакса!

Шок у Амстердаму у осмини финала Купа Холандије!

Фудбал 18.12.2014 | 23:40
Куп: Витесе обрукао Ајакса!

Шок у Амстердаму! Копљаници су одиграли најлошији меч ове сезоне и доживели један од најтежих пораза у историји на свом стадиону: Ајакс - Витесе 0:4! Екипа из Арнема тако је обезбедила пласман у четвртфинале Купа Холандије, а потенцијални српски репрезентативац Марко Вејиновић имао је запажену улогу, пошто је успешно дириговао игром гостију и на крају усписао асистенцију за четврти погодак свог тима.

Пулени Франка де Бура прописно су се обрукали пред својим навијачима. За првих 45 минута нису успели да упуте ниједан ударац ка голу Витесеа (први у оквир тек у 63. минуту), а забележено је да су шеснаестерцу ривала имали смо два контакта с лоптом?! Због свега тога овакав резултат никога не би требало да чуди.

Најлепши моменат на мечу догодио се у првом минуту судијске надокнаде првог дела, када је Лабјад евроголом са више од 25 метара умало "поломио" пречку. Био је то погодак за 0:2. Претходно је Бернтранд Траоре, момак на позајмици из Челсија, измешао одбрану домаћег тима и сам између двојице играча успео да лопту смести у мрежу.

Траоре је постигао гол и за 3:0, играо се 56. минут, међутим, у овој ситуацији много импозантније од гола деловала је асистенција Ван дер Хејдена, који је лопту послао из свог шеснаестерца добрих шездесетак метара. Додуше, одбрана Ајакса, тачније Стефано Денсвил, одреговао је криминално... Последњи гол на мечу за потпуни дебакл Кјопљаника постигао је Казаишвили у 60. минуту сусрета. Вејиновић му је лепо дотурио лопту, а Грузин гађао по земљи веома прецизно с ивице шеснаестерца.

У четвртфинале Купа Холандије раније су се пласирали: Зволе, Камбур, Твенте, Алкмар, Гронинген и Ексцелзиор. У последњем мечу ове рунде састају се Рода и ПСВ, али тај окршај на програму је тек идуће године.

Коментари / 0

Оставите коментар