Абидал рекао - збогом!

Француски фудбалер Ерик Абидал одиграо је последњи меч у својој играчкој каријери у тријумфу Олимпијакоса над Паниониосом са 2:0 у првенству Грчке.

Фудбал 19.12.2014 | 10:40
Абидал рекао - збогом!

Тренер Пирејаца Мичел потврдио је да је Абидалу то био последњи меч, а 35-годишњи фудбалер ће то званично објавити у петак на конференцији за медије.

Мичел је у разговору са грчким медијима изјавио да је Абидал одлуку о одласку из Олимпијакоса донео пре два месеца.

„Поносан сам што сам му био тренер ове сезоне. Личне одлуке су увек изнад оних везаних за терен“, рекао је Мичел.

Абидал је одиграо свих 90 минута у победи над Паниониосом, пред 5.000 навијача. Последњих месеци спекулисало се да ће Француз напустити Пиреј, иако је јер прошлог лета потписао трогодишњи уговор, и да ће се вратити у Барселону, где би преузео неку функцији у Академији каталонског клуба.

Абидал је напустио Барселону 2013. године пошто се опоравио после трансплантације јетре, а тада му није био понуђен нови уговор. Француз је шест година провео на „Камп ноу“.

Бившем француском репрезентативцу је рак јетре дијагностикован у марту 2011. године, али је наставио да игра, а чак је и одиграо цело финале Лиге шампиона са Манчестер Јунајтедом те сезоне. Годину дана касније подвгнут је трансплантацији.

Прошле сезоне Абидал је играо за Монако, пре преласка у Олимпијакос. Током каријере играо је још за Лион Дишер, Лил и Лион, а боје репрезентације Француске бранио је 67 пута.

Коментари / 0

Оставите коментар