ФСС: Награђени Матић, Мажић, ''Орлићи'' и Ћурчић!

И Мажићеви помоћници Милованом Ристић и Далибор Ðурђевић награђени за изузетан допринос на међународној сцени и подизање угледа фудбалске Србије.

Фудбал 18.12.2014 | 21:40
ФСС: Награђени Матић, Мажић, ''Орлићи'' и Ћурчић!

Златне лопте Фудбалског савеза Србије најбољем играчу у 2014. години Немањи Матићу и најбољем тренеру Радовану Ћурчићу уручене су данас на свечаности у хотелу Метропол

Матић је признање заслужио сјајним партијима у дресу Челсија, где се за кратко време након повратка из Бенфике наметнуо као један од лидера у тиму Жозеа Муриња, док је Ћурчић, који је недавно постао селектор А тима, награђен за велики успех са младом селекцијом и пласман на шампионат Европе елиминацијом актуелног првака Шпаније.

Матић је на позицији најбољег играча наследио саиграча из Челсија и капитена репрезентације Бранислава Ивановића, који је ово признање добијао у претходне две године. Претходно су ово признање, од 2005. године када је установљено, по два пута добијали Немања Видић и Дејан Станковић, односно Никола Жигић, Милош Красић и Александар Коларов.

Ћурчић је наследио Љубинка Друловића, шампиона Европе са омладинском селекцијом 2013. године. Пре њих награђивани су Илија Петковић, Љубиша Тумбаковић, Мирослав Ðукић, Славиша Јокановић, Милован Рајевац, Иван Јовановић и Драгомир Окука.

Специјалне награде, Златне пиштаљке ФСС, добио је најбољи српски судија Милорад Мажић са помоћницима Милованом Ристићем и Далибором Ðурђевићем, за изузетан допринос на међународној сцени и подизање угледа фудбалске Србије. Мажић је ове године са сарадницима био учесник Светског првенства у Бразилу и редован на утакмицама УЕФА Лиге шампиона.

Готово сви су младу репрезентације Србије прежалили чим су на жребу за бараж за Европско првенство добили Шпанију. Црвена фурија је тада годинама харала Европом и светом, међутим, наишли су на тврд орах. Орлови су у првом мечу извукли „нулу“ у Јагодини, а онда су изненадили вршњаке на њиховом терену и победили са 2:1. Стицајем околности, због прекинутог меча у Београду између Србије и Албаније, њихов пласман на ЕП нажалост пао је у други план.

Председник ФСС Томислав Караџић, приликом деделе признања Златна лопта у хотелу Метропол, открио је да су Орлови по први пут у историји добили премију за пласман на ЕП.
„Први пут смо дали 200.000 евра за овај успех. Водили смо се девизом ’ако се деси’. То смо платили и дабогда нам се опет деси“, открио је Караџић и изразио наду нада да ће и А репрезентација кренути путем младих.

Србија се налази у тешкој ситуацији у квалификацијама за ЕП. Од могућих девет освојили смо практично само један бод...

Коментари / 0

Оставите коментар