Шта ће сад Меси? Ди Марија најбољи Аргентинац!

Анхел ди Марија проглашен за најбољег Аргентинца у 2014. години!

Фудбал 18.12.2014 | 19:40
Шта ће сад Меси? Ди Марија најбољи Аргентинац!

Кристијано Роналдо, Мануел Нојер или Лионел Меси? Овај последњи је по свему судећи испао из трке за Златну лопту, а на томе може да „захвали" и земљацима који га никада нису ценили колико Европљани. Аргентинци су изабрали Анхела ди Марију за најбољег Гаучоса који наступа ван граница своје земље.

Ди Марија је имао паклену конкуренцију. Поред Месија ту је био и Серхио Агуеро, који „кида" у дресу Манчестер Ситија. Без обзира на то само ће ретки рећи да ас Манчестер јунајтеда није заслужио признање. Управо су Меси и ди Марија предводили Аргентингу до финала Мундијала у Бразилу, а овај други је претходно био један од кључних шрафова у Реаловом походу на јубиларну, 10. титулу првака Европе. Притом је на груди окачио и медаље намењене освајачима шпанског Купа краља те европског Суперкупа, а постао је и најскупље појачање у историји Премијер лиге пошто га је Манчестер јунајтед купио за 75.000.000 евра.

Све скупа може се рећи да је и заслужио признање Олимпија де Плата које је – веровали или не – од 2006. године па до данас било у Месијевом власништву. Овај пут суперзвезди Барселоне није помогло ни 56 голова за клуб и земљу у 2014. А када није прошао у својој земљи јасно је да неће проћи ни на планетарном нивоу.

Питање је дакле Роналдо или Нојер?

Иначе, за најбољег фудбалера из аргентинских клубова проглашен је 26-годишњи нападач Лукас Прато, који је пре неколико дана напустио отаџбину пошто је дрес Велеза заменио опремом Атлетико Минеира.

Коментари / 0

Оставите коментар