ЛК: ПСЖ иде даље, Монако кроз драму!

У среду су одиграни преостали мечеви осмине финала француског Лига купа, а даље су прошли Пари Сен Жермен, Рен, Сент Етјен, Генган, Монако и Лил.

Фудбал 18.12.2014 | 12:40
ЛК: ПСЖ иде даље, Монако кроз драму!

У уторак су одиграна само два меча, а интересантно је да су оба завршена после продужетака – Бастија је победила Каен са 3:2, док је Нант надиграо Мец резултатом 4:2.

Пари Сен Жермен мучио се на гостовању Ажаксјоу и чинило се да ће забележити трећи узастопни пораз када је домаћима предност донео Кавали у 26. минуту са пенала.

Ипак, актуелни шампион Француске стигао је до преокрета и пласмана у наредну фазу у другом делу игре, захваљујући погоцима Каванија, Оријеа и Бахебека.

Рен је избацио Кретеј голом Армана у другом полувремену, док су сигуран тријумф Генгану у Арлу донели Мандане и Буво.

Најинтересантије било је у у Лиону, где је Монако водио у продужетку поготком Караска, али је Лаказет на додавање Гуркуфа после сјајног соло продора изборио једанаестерце. Тулалан је промашио на старту и чинило се да ће Лион проћи даље, али су после промашили Коне и Фери коме је Стекелнбург одбранио за велико славље Монака.

Иста ситуација виђена је у Лилу где је гостовао Бордо, а тај сусрет завршен је нерешено 1:1. Ни у продужецима није било погодака, па се приступило шутирању пенала. Обе екипе лоше су изводиле, виђена су по три промашаја са обе стране, да би Лил на крају имао више среће, након слабог шута Маријана

Лига куп, осмина финала:
Бастија – Каен 3:2 (после продужетака)
Нант – Мец 4:2 (после продужетака)
Лоријен – Сент Етјен 0:1
Рен – Кретеј 1:0
Ажаксјо – ПСЖ 1:3
Арл – Генган 0:2
Лил – Бордо 2:1 (после пенала)
Лион – Монако 1:2 (после пенала)

Коментари / 0

Оставите коментар