ЛШ: Порази Партизана и Радничког

Пораз црно-белих у мечу другог кола Б групе Лиге шампиона. Поново неспортски потез Добуда. Ватерполисти Радничког поражени су и у другом колу Лиге шампиона, бољи од вицешампиона Европе био је Олимпијакоса 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0) у Пиреју.

Остали спортови 17.12.2014 | 22:00
ЛШ: Порази Партизана и Радничког

Ватерполисти Партизана на Бањици су после жестоке борбе изгубили од дубровачког Југа - 3:5, по четвртинама 0:1, 0:2, 3:2, 0:0.

Хрватски представник сада има максималних шест бодова, док је црно-белима ово био деби за сезону 2014/15, пошто је претходни дуел са Галатасарајем одложен из безбедносних разлога.

Голобради тим Владе Вујасиновића пружио је јак отпор фавориту, али коначан исход, објективно, није долазио у питање.

Југ је доминирао у првом полувремену, добивши га без примљеног гола (0:3), да би се у наставку Партизан тргнуо и запретио смањивши на 2:4.

Тај резултат био је актуелан када је капитен гостију, искусни Никша Добуд, потврдио да нема симпатија за српске ватерполисте, ударањем у лице младог Марка Манојловића!

Добуд, који је у победи Србије 15:12 на Европском првенству у Ајндховену 2012. намерно ударио Филипа Филиповића, морао је раније од осталих ван базена, а црно-бели су добили шансу да за четири минута са играчем више учине утакмицу још неизвеснијом.

Међутим, Паво Марковић је одмах, зналачки, погодио за 2:5, а Душан Мандић узвратио и тако 10 минута пре краја поставио, показаће се, коначних 3:5.

Вујасиновићеви ученици, бодрени од стране Гробара, имали су много проблема са реализацијом играча више. Тако је било и када је Никола Јановић 1:20 минута пре краја изблокирао покушај Огњена Стојановића - Дубровчани су дефинитивно могли да одахну...

Крагујевчани су парирали до полувремена (6:4), али је домаћин искористио оптерећеност кључних играча Радничког фауловима те серијом голова повео са недостижних 8:4.

У Радничком су најефикаснији били Срђан Вуксановић и Марко Ћук, са по три гола, колико су постигли и Ђанис Фунтулис и Константинос Мурикис на другој страни

Пирејци, који практично представљају репрезентацију Грчке појачану српским репрезентативцем Николом Рађеном и Шпанцем Блајом Маларахом, кренули су силно у меч и за мање од једног минута стекли два гола предности.

Крагујевчане су у игри одржавали Марко Ћук и Срђан Вуксановић, али нису успели да надокнаде стартни заостатак, па се на велики одмор отишло уз вођство домаћих – 6:4.

Како је меч одмицао Шумадинцима је било све теже. Били су оптерећени прекршајима, па су редом остајали без Ћирића, Марковића и Петковића, док су са друге стране Грци веома успешно користили бројчане предности и већ после три минута у другом полувремену отишли на „плус четири“, головима Мурикиса (8:4).

У наставку сусрета Олимпијакос је рутински привео меч крају и победу учинио још убедљивијом.

Раднички сада има два пораза, а у следећем колу дочекује шпанску Барселонету.

Коментари / 0

Оставите коментар