Нуркић НЕЋЕ да игра за БиХ на ЕП!

Центар Денвера Јусуф Нуркић рекао је за "Аваз" да неће играти за репрезентацију Босне и Херцеговине на предстојећем Еуробаскету, а разлог је сукоб са челницима КСБиХ.

Кошарка 17.12.2014 | 19:20
Нуркић НЕЋЕ да игра за БиХ на ЕП!

"Све разумем, да покушавају од мене да направе издајника, да су људи који то тврде безгрешни... Међутим, да ми неко шаље поруке, прети мени и породици, преко тога нећу прећи. Ко је човек који доводи у питање мој патриотизам, исти онај који је помогао КК Босна да се угаси", запитао се Нуркић у изјави за Аваз, и додао:

"Играо сам и увек ћу играти за репрезентацију Босне и Херцеговине, али нећу за приватну коју воде Харун Махмутовић (генерални секретар КСБиХ), Игор Стојановић (директор репрезентације) и Дино Конаковић (председник КСБиХ). Свестан сам да ће људи и након овога тумачити ствари како хоће, да ће бити и оних који ће ме пљувати, али с тим сам се помирио. Немам живаца ни воље више о тој теми да расправљам", поручио је Нуркић, уз ново питање.

"Увек сам играо за репрезентацију БиХ с великим мотивом и жељом. Па зар бих, да је другачије, повређен долазио на припреме и ризиковао озбиљну свађу с Денвером и уговор у НБА лиги јер сам, уместо њих, изабрао Европско првенство У-20 дивизије Б".

Он је због играња за У20 репрезентацију потписао клаузулу према којој има обавезу да игра у летњој лиги 2015. године, а поручио је да би платио велику своту новца како би играо на Еуробаскету, да је ситуација другачија тренутно.

На предстојећем Еуробаскету, БиХ ће бити у групи А са Русијом, Француском, Финском, Пољском и Израелом. На почетку нокаут фазе, ова група се укршта са групом Б у којој је Србија, уз Шпанију, Италију, Немачку, Турску и Исланд.

Коментари / 0

Оставите коментар