Не идите у Србију, остаћете без пара!

Било је питање времена...Међународни синдикат фудбалских професионалаца (ФИФПро) упозорио је своје чланове да не потписују за српске клубове, јер "постоји ризик да не буду плаћени".

Фудбал 17.12.2014 | 18:00
Не идите у Србију, остаћете без пара!

Свиђало се ово нама или не, било је питање времена када ће се овакав апел појавити. Повезано или не, у нашој лиги игра мањи број странаца у односу на претходних неколико сезона.

ФИФПро и српски Синдикат професионалних фудбалера Независност (СПФН) саопштили су да осам од 16 тимова Суперлиге имају блокиране рачуне и због тога не могу да исплаћују своје играче и запослене.

"Мрзимо ово да радимо, али наш посао је да штитимо играче", рекао је генерални секретар ФИФпро Тео ван Сегелен, а преноси Ројтерс.

Он је напоменуо да "играчи месецима нису добили плату и да су у озбиљним финансијским проблемима".

"Клубови су на ивици банкрота. Поврх свега, примио сам шокантне вести да један од клубова уоште не поштује права фудбалера и да чак допушта хулиганима да им прете", рекао је Ван Сегелен.

Председник СПФН Мирко Поледица нагласио је да је стање алармантно.

"У Србији има приближно само 500 професионалних играча. не бисмо били изненађени да неки од клубова затражи да оде у банкрот", рекао је Поледица.

"Због тога морамо да пошаљемо поруку свим земљама и да им препоручимо да инострани играчи не долазе у Србију, јер не постоје гаранције да ће бити плаћени", рекао је Поледица.

ФИФПро је саопштила да су навијачи крагујевацког Радничког претили играчима којима није било дозвољено да уђу у свлачионицу, када су штрајковали због тога што три месеца нису добили плату.

"Један од најискуснијих играча Вук Сотировић је чак и ударен у лице када је желео да заштити млађе саиграче", саопштио је ФИФПро.

ФИФПро је даље навео да је Фудбалском савезу Србије и Лиги препоручено да осуде овај инцидент, али да није покренута никаква дисциплинска акција, сто је Поледица оценио као "веома разочаравајуће".

Коментари / 0

Оставите коментар