Тинејџерка поријеклом из БиХ погинула у Сирији?

Једна од двије тинејџерке бх. поријекла које су регрутоване од стране Исламске државе је мртва, док је друга нестала, тврди експерт Уједињених нација Давид Шариа.

Свијет 17.12.2014 | 13:03
Тинејџерка поријеклом из БиХ погинула у Сирији?

За Сабином Селимовић (15) и Самром Кешиновић (16) трагају породице и тајне службе Аустрије и Сирије још од њиховог бјекства у џихад који се десио раније ове године.

Високо рангирани експерт антитерористичког комитета Савјета безбједности Уједињених нација (ЦТЕД) Давид Шариа изнио је израелским медијима тврдње да је једна девојчица мртва, а да је друга нестала, преноси аустријски портал ое24.ат.

"Недавно смо добили информацију да су двије петнаестогодишњакиње бх.поријекла побјегле из Беча у Суирију. Регрутовала их је Исламска држава, а за њима трагају обавјештајне службе обе земље. Сматрамо да је једна од њих две погинула током борби у Сирији, док је друга нестала“, каже Шариа, а преноси Блиц.

Шариа није прецизирао каква је, од те двије судбине, задесила коју дјевојчицу.

Сабина Селимовић (15) и Самра Кешиновић (16), побјегле су из породичног дома у априлу ове године, да би отишле у џихад у Сирији.

Аустријски медији недавно су писали о томе како су се дјевојчице покајале за своју одлуку и како су поручиле родитељима да желе да се врате кућама.

Аустријско министарство: Ништа није потврђено

Из Аустријског Министарства унтрашњих послова тврде да наводи још увијек нису званично потврђени. Из Они су за Аустријску новинску агенцију (АПА) данас рекли да не желе да коментаришу појединачне случајеве.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Тигањ

17.12.2014 12:55

Никаква мука није их терала, ја сам муслиман, а ко год иде тамо не вратио се никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Тигањ

17.12.2014 13:57

Неписмен си И некористи ту ријеч муслиман кад немаш појма шта је Муслиман , Муслиман не клете И не жели ником зло . дијете је нечије погријешило је И није могло да исправи ту грешку а да је твоје дијете отишло тако без твог знања И да сад тако нетко прича као ти шта би онда рекао на то ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд

17.12.2014 14:36

Жао ми је ових лијепих дјевојчица шта год да су урадиле нису вјероватно биле ни свјесне куда иду па оне су још дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

17.12.2014 16:55

Отисле да се пробију мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тигањ

17.12.2014 20:51

ја нисам сколован ни писмен ал сам цист у дусхи и искрен и лепо васпитан! Прицам реалност кад мозес да зивих лепо, засто тразис лосе. Сирију видимо по сто пута на дан, ста це тамо из слободе да тразис таксират?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

17.12.2014 22:55

ДА се всате зиве . то су гресна деца . Теско ми је да казем да се вате родитељима или они су ти који нису водили рацуна о својој деци .Куда иду са ким се друзе.итд Билио би ми драго да се врате да тај ЛАНАЦ пресеце тих ДУСМАНА ИДОТА ХАЈВАНА немам реци како да их описем РЕКЕТАСА СТО САЉУ ДЕЦУ У СИРИЈУИ ДРУГЕ ДРЗАВЕ. Просто рецено трба им јаја окацит на килн.

ОДГОВОРИТЕ