Обрадовић одговорио на шпанске оптужбе

"Уопште се не уклапам у причу о намештању утакмице", каже бивши репрезентативац Србије и играч Партизана у разговору за "Спорт".

Фудбал 17.12.2014 | 16:40
Обрадовић одговорио на шпанске оптужбе

Бивши репрезентативац Србије и фудбалер Партизана, Иван Обрадовић, налази се у групи од 42 људи осумњичених да су учествовали у намештању утакмице Леванте - Сарагоса, из маја 2011. године.

Упркос чињеници да није играо на поменутој утакмици!?

Обрадовићу, према шпанским законима, прети казна затвора и до четири године, уколико буде доказано да је крив, али он одбацује сваку могућност да је учествовао у нечасним радњама.

У разговору за "Спорт", рекао је...

"Уопште се не уклапам у причу о намештању утакмице, зато сам потпуно миран и дистанциран од свега. Имам важнија посла", рекао је Обрадовић, који сада игра за Мехелен, где га тренира бивши шеф струке Црвене звезде, Александар Јанковић.

"Пре два, три месеца позван сам да се изјасним, истражитељи су ме питали да ли сам нешто видео и чуо... На томе се завршило, вратио сам се у Белгију, а адвокат ме из Шпаније обавештава о извештајима у штампи".

Обрадовић додаје...

"Не заборавите да ми је Сарагоса два месеца после те утакмице узела лиценцу! Да сам учествовао у нечему нечасном, сигурно бих себи обезбедио другачији третман. Тренер Агире је био искрен и рекао ми да нисам у плану, одмах је ангажовао двојицу Мексиканаца, остао сам у Сарагоси да радим и да се борим за нову шансу, која је уследила тек у јануару 2012. када је дошао Хименез. Па, процените улогу Ивана Обрадовића".

Сарагоса је у спорној утакмици победила као гост резултатом 1:2, обезбедила опстанак у Примери и за то, према оптужници, платила ривалу 965.000 евра. Тај новац није "легао" на рачун противника, већ је Сарагоса премирала своје фудбалере, а они частили ривале, "на руке".

То пише у оптужници...

Коментари / 0

Оставите коментар