Београд: Дијамант од 500.000 евра

Драги камен у облику срца од 11,42 карата највећа атракција продајне изложбе драгуља у српској престоници. Заинтересованих још нема

Србија 17.12.2014 | 08:08
Београд: Дијамант од  500.000 евра

Женски уздаси, одушевљење, молбе и гужва обележили су јучерашње отварање прве изложбе дијаманата у Србији, која ће трајати до 23. децембра.

Атракција ове продајне  изложбе свакако је жути дијамант у облику срца „харт“ од 11,42 карата, чија је вредност процењена на пола милиона евра! Продавци кажу да, засад, није било заинтересованих.

"Већина дијаманата је оригинално беле боје, која потиче од графита, али некада сама природа створи дијаманте друге боје, и то је изузетно ретко. Боја овог камена се стручно зове фенси диш. На цену дијаманата утиче њихова чистоћа, величина, да ли је сечен, а битна је и завршница", каже Милан
Благојевић, продавац и сервисер дијаманата, који није желео да посетиоцима извади дијамант из витрине како би га боље погледали.

Одлична инвестиција

На изложби је, очекивано, било много припадника обезбеђења, а осим најразличитијег накита пажњу посетилаца су привукли тениска лоптица вредна 101.280 евра, хеликоптер од 67.190 и тијара, чија је цена 29.490 евра.

Иако се међу гостима могло чути шаљиво „никада ближе нисам пришао толиком новцу“, Ави Тависал, оснивач компаније „Израел дајмонд центар“, која је један од организатора изложбе, каже да у Србији постоји успешно тржиште дијаманата.

"Дијамант није само украс већ и одлична инвестиција. Људи кажу да су скупи, али ја се не слажем. Дијамант можете да носите сваког дана до краја живота, а то онда није скупо. Истина је да су дијаманти малтене једина ствар која је вечна - рекао је Тависал, кроз  смех додајући је „срећа да жене увек желе још дијаманата“.

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ја

17.12.2014 07:48

Недајте дадође Шкрбић

ОДГОВОРИТЕ