Стадион Јувентуса - као Кинески зид!

Јувентус је 16. децембра 2012, пре тачно две године, победио Аталанту на свом стадиону и од тада само су четири екипе италијанске Серије А остале непоражене у Торину.

Фудбал 17.12.2014 | 08:40
Стадион Јувентуса - као Кинески зид!

Црно-бели са севера Италије већ годинама доминирају тамошњим фудбалом, а када се мечеви играју на Стадиону Јувентуса – историја нас учи – ривали практично увек напуштају торинску траву погнуте главе. Пре само два дана Сампдорија је ишчупала бод на гостовању Старој дами прекинувши низ Јувеа од 25 узастопних победа на свом терену. Низ који италијански шампионат не памти!

Недодирљивост најтрофејнијег клуба са Апенина на новоизграђеном стадиону постала је мит, али Сампдорија се у недељу побринула да не постане аксиом. Екипа Синише Михајловића смогла је снаге да након раног дефицита изједначи и однесе бод из Торина (1:1), први после 25 утакмица или, ако вам је драже, први после 19 месеци! Претходни пут када Бјанконери нису освојили читав плен на свом терену у Серији А био је дуел са Каљаријем 11. маја 2013. године у последњем колу Калча, када је такође било 1:1.

Серија Јувентусових победа код куће четврта је у историји националних такмичења у Европи. Најдужа је она Барселонина која је бројала 39 победа и трајала од 1958. до 1960. године, следи Сент Етјен са 28 везаних тријумфа пред својим навијачима током 1974. и 1975, док је на трећем месту Минхенски Бајерн са две победе мање које је остварио између 1971. и 1973. године.

Када је реч о непобедивости у „својој кући”, низ Јувентуса је још импресивнији и, што је најбоље, још увек траје. Стара дама последњи пут капитулирала је 6. јануара 2013. године, а бодове из Торина однела је, погађате, Сампдорија. Ђеновљани су тада славили са 2:1 на гостовању италијанском великану и потврдили да очигледно имају најбољи лек за игру Бјанконера, али након тога креће серија тима из Фијатовог града којој се још увек не види крај и траје већ 35 утакмица и скоро две године! Пре тачно две године Јуве је на свом терену био бољи од Аталанте (3:0) и од тог дана само су четири екипе остале непоражене када су на ноге долазиле Дами.

Од када је отворен нови стадион и одигран први званични меч који је Јувентус добио против Парме (4:1) 11. септембра 2011. године, поред поменуте Сампдорије, само је још Интер успео да обори Бјанконере на плећа 3. новембра 2011.

Путници намерници, заобиђите Торино!

Коментари / 0

Оставите коментар