Ђурић: Дуг је око 9 милиона!

Одлазећи председник Партизана Драган Ђурић рекао је да је дуг клуба према његовој процени око 9 милиона евра.

Фудбал 16.12.2014 | 23:40
Ђурић: Дуг је око 9 милиона!

Ђурић је у интервјуу за "Вечерње новости" истакао да ће иза њега остати "чисти папири" без дуга према банкама.

"По мојој процени дуг је око девет милиона евра, ако рачунамо новац који ћемо добити од дела трансфера за Митровића, Марковића. Чист сам као суза. Са те стране уопште не бринем. Уз то, уплатили смо држави на име пореза 560 милиона динара у последњих 18 месеци", рекао је Ђурић.

Црно-бели већ годинама немају генаралног спонзора, иако су доминантни у Србији и редовни учесници групне фазе европских такмичења.

"Одмакли смо далеко на том плану и верујем да ће једна страна компанија постати генерални спонзор. Био бих пресрећан да се на тај начин заврши мој мандат у Партизану. Могли смо да узимамо спонзоре од 400 или 500 хиљада евра, али то би било понижење за Партизан. А да је било саплитања јесте, тако је увек код конкуренције. Мислим да би било коректно да уз Партизан буде бар НИС, пошто „Гаспром“ спонзорише Звезду", рекао је Ђурић.

Иза њега је шест година на челу црно-белих из Хумске 1.

"Кајем се за све што је могло да се уради боље, јасно је да је било тога за претходних шест година. Ипак, када се наводе неки минуси и нешто што није било на нивоу не би требало заборавити да је Партизан без ичије помоћи успео да се издигне изнад свих клубова у Србији, чак и на Балкану", истакао је Ђурић.

Партизан је тренутно лидер у ЈСЛ са шест бодова више од Звезде, док је у Европи опет био епозодиста.

"Не бринем за пролећне резултате, само уколико онај који ме буде наследио не буде продао екипу током зиме. Сигуран сам да тим ако остане на окупу може да направи значајан искорак у Европи, мада смо и ове јесени одиграли неколико добрих утакмица. Лудогорец са којим смо ми два пута одиграли нерешено је одиграо сјајно против Ливерпула у Лиги шампиона, који је на појачања уложио 150 милиона евра", истакао је председник Партизана.

Последњих месеци клуб има проблема са дуговањима према запосленима који су претили штрајком.

"То дешава и у "Луфтханси". Има неправде према тренерима и играчима, али добили су новац за септембар а до нове године би требало да легне остатак. Има фирми које касне са исплатама и по 12 месеци. У једном тренутку смо дошли у ситуацију да би практично 50 одсто запослених требало да отпустимо. Нисам дозволио да се напише ниједан отказ, а сада ти исти људи које сам сачувао пишу неке петиције. Разумем и тренере у омладинској школи, према њима је учињена неправда. Од укупног дуга од око 150.000 евра готово половина отпада на три-четири тренера", истакао је Ђурић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боску су направили радни људи Бањалуке

16.12.2014 22:58

Коштаће те Боска.

ОДГОВОРИТЕ