Ана: Опет сањам грен-слем!

Српска тенисерка Ана Иванович каже да јој је главни циљ у 2015. години да игра боље на Грен слем турнирима.

Тенис 16.12.2014 | 21:00
Ана: Опет сањам грен-слем!

“Охрабрујуће је то што сам годину завршила на петом месту на свету, иако нисам имала добре резултате на највећим турнирима. Посебно ме храбри то што сам успевала да победим и најбоље играчице – Серену, Шарапову, Халепову нпр. Следећи корак јесте да то у континуитету радим на ГС турнирима. Заиста верујем да то могу да урадим“, каже Ана.

“Играм разноврсније, чешће излазим на мрежу. Уживам у томе да надограђујем своју игру. Заиста осећам да имам игру за врх. Била сам број један, желим да дам себи најбољу могућу шансу да будем тамо опет. Радим вредно за то, а освајање још једне Грен слем титуле за мене је сан“, додала је Ивановићева.

У периоду од 2009. до 2013. године Ана ниједну сезону није завршила у Топ 10.

“Мислим да се женски тенис променио током година – много је више квалитетних играчица сада него што је то био случај 2008. године. Веома је тежак пут, мучила сам се претходних година, тако да сада још више ценим ту титулу (Ролан Гарос 2008)“, додала је 27-годишња Српкиња.

Од тријумфа у Паризу Ана је још само два пута успевала да дође до четвртфинала на неком од Грен слем турнира – на УС опену 2012. и у Мелбурну ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар