"Шешељ ће морати на операцију јетре"

Хирург Зоран Милошевић, члан петочланог конзилијума лекара који лече лидера радикала Војислава Шешеља, рекао је да је интервенција на јетри због постојања две метастазе извјесна, али да се још не зна када ће она бити обављена.

Србија 16.12.2014 | 14:10
"Шешељ ће морати на операцију јетре"

"Време када ће Шешељ морати да буде оперисан, као и обим те операције, биће одређени у зависности од промена које се буду догађале наредних недеља и месеци, о чему чему ће конзилијум одлучивати сваког месеца", рекао је Милошевић.

Напомињући да је интервенција извесна, али да је поента не оперисати пацијента прерано, Милошевић је навео да је за сада одлука конзилијума "да се пацијент препусти тесту времена".

"Конзилијум ће све налазе проверавати месечно и спремни смо да на сваку промену реагујемо, али ако се ништа не буде мењало чекаћемо бар још три месеца. Тада ће проћи годину дана од Шешељеве прве операције и само једне примљене хемиотерапије", рекао је Милошевић.

Подсећајући да највећи Шешељев здравствени проблем представљају две метастазе на јетри величине пет и девет центиметара, које су се појавиле у априлу, Милошевић је истакао да пацијент има и даље повишену телесну температуру, као и да су туморски маркери у сталном порасту.

"Тешко је дефинисати разлоге за то. Такође, већ га дуго муче проблеми са плућима", рекао је Милошевић.

Он је навео да је Шешељево здравствено стање, физички и психички, на задовољавајућем нивоу, али ипак, брзо се замара, губи на тежини и отежано дише.

Професор Милован Бојић недавно је рекао да од када се Шешељ вратио из Хага није прошао ниједан дан да није имао повишену температуру, од 37,5 до 38 степени.

Коментари / 0

Оставите коментар