Зарадио 72 милиона долара на великим одморима

Мухамед Ислам као и сви школарци једва чека звоно за крај часа, али не из уобичајених разлога. Наиме, док његови пријатељи прижељкују одмор да би истрчали напоље, попричали са другарима, појели нешто или мало прошетали, он тргује на берзи. И са 17 година је стекао 72 милиона долара.

Занимљивости 15.12.2014 | 20:40
Зарадио 72 милиона долара на великим одморима

Још није постао ни пунолетан, а Мо, како га пријатељи зову, већ је успешан берзански трговац. Тиме је почео да се бави са девет година!Мо се сада специјализовао за трговину деоницама нафте и злата. Међутим, сада се на одмору понекад стварно одмори и изведе друштво на ручак, који често укључује кавијар и нека скупа јела.

За Њујорк магазин је одбио да обелодани колико је тачно зарадио, али је признао да се износ његовог богатства креће "у горњем делу табеле бројева са осам цифара". Стручњаци процењују да је реч о 72 милиона долара.

Тинејџер је за магазин признао да је од свог богатства купио БМВ, за који још нема возачку дозволу, и изнајмио велики апартман на Менхетну.

Међутим, његови родитељи, који су се у Њујорк доселили из провинције Бенгал, још му не дају да се одсели из породичне куће. Нису превише одушевљени због синовљевог интересовања за берзанско пословање.

Мухамед је одлучио и да искористи свој новац за друштвени живот, а на мрежама често поставља фотографије са раскошних журки и покерашких партија.

Одлучио је и да помогне родитељима. „Отац сада не ради, а покушавам да им помогнем финансијски, а берза ми у томе помаже“, објашњава Мухамед.

Мо ће следећег јуна напунити 18 година, када ће и званично добити брокерску дозволу, а за следећу годину одредио је циљ – да заради милијарду долара.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

17.12.2014 17:22

ДОКАЗАНО ДА ЈЕ СЛАГАО.ХТЕО МАЛО МЕДИЈСКЕ ПАЖЊЕ:

ОДГОВОРИТЕ