Федекс: Покушавам да останем скроман

Други тенисер света Роџер Федерер каже у интервјуу за Л’екип да се труди да не ‘полети’ упркос томе што је узор многима.

Тенис 15.12.2014 | 22:20
Федекс: Покушавам да останем скроман

”Покушавам да останем скроман и говорим себи: ‘Пази се, ти си само тенисер’. Али за неке људе ја сам и идол – то је веома важно, морам да поштујем људе који су одабрали мене јер се сећам да сам ја као дете био инспирисан Едбергом, Бекером и Сампрасом”, рекао је 33-годишњи Швајцарац.

Елегантно је реч која се веома често користи при описивању Федерерове игре.

”Ефикасност је приоритет, али тај стил игре који гајим омогућује ми да уштедим много енергије. Можда је то и до људи које сам навео као узоре – они су били врло елегантни – можда сам их због тога волео и несвесно сам базирао своју игру на њиховој”, каже Роџер.

На питање шта воли код себе, Федерер одговара:

”Оно што волим јесте што имам веома нормално тело. Свако може да има тело као ја – немам велике бицепсе и велике листове, нисам робустан. Мечеви се заснивају на кондицији, игра се и по четири-пет сати. Заправо волим што у тенису није препрека за успех ако ниси робустан – Нишикори је пример за то”.

Роџер је још рекао да воли Зинедина Зидана, да је на њега утицао и Мајкл Џордан, као и да је морао вредно да ради како би смирио свој темперамент и постао миран на терену какав је у највећем делу своје каријере.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

трамосиња

15.12.2014 21:46

Е кад би наси скоројевици пробали да остану скромни!?

ОДГОВОРИТЕ