За формирање власти требаће још времена

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да не иде све жељеним током у формирању власти у БиХ, јер "има проблема у вези са бошњачким представницима у партнерском односу".

Босна и Херцеговина 14.12.2014 | 10:02
За формирање власти требаће још времена

"Евидентно је да они још нису сагласили све у вези са кантонима, тако да све иде доста споро у вези са формирањем Дома народа Парламента Федерације БиХ. Имали смо план да још прошле седмице то завршимо, али још нисмо", рекао је Човић.

Истичући да је очекивао много више, Човић је за "Дневни аваз" оцијенио да ће, како ствари стоје, за формирање власти требати још времена.

"Без кантона није могуће формирати Дом народа ФБиХ, а како би онда могао да буде изабран предсједник ФБиХ!?".

"Мишљења сам да то можемо имати у овој години како би смо послије могли да добијемо и мандатара за састав Савјета министара БиХ. Прије тога иће ћемо на договор о подјели министарских функција, јер о томе нисмо уопште разговарали", каже Човић.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

И ста сад

14.12.2014 09:56

Доста и тебе висе. Ста млатис празну сламу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.12.2014 10:41

Ста ми то оцекујемо од људи који све раде за лицно богацење и брига их за БиХ.Народ је поново погријесио,јер су га успјели поново по ко зна који пут навуци на прицу о угрозености.А они сад дијеле фотеље и паре,а ти јадо од народа клици му и даље. Какви смо не заслузујемо боље. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

14.12.2014 14:42

"Ја", слажем се. Још бар 4 године агоније. Негативна селекција је толико изражена код људи са овог простора да је то за неповјеровати.

ОДГОВОРИТЕ