Ново признање: Ноле најбољи у 2014.!

Најтиражнији амерички дневни лист Ју Ес Еј Тудеј (УСА Тодаy) прогласио је првог играча света Новака Ђоковића за најбољег тенисера у 2014. години.

Тенис 14.12.2014 | 13:00
Ново признање: Ноле најбољи у 2014.!

За судије избора који су направили часопис Ју Ес Еј Тудеј и Тениски канал (www.теннисцаннел.цом) изабрани су бивши најбољи играчи света Мартина Навратилова и Џим Куријер, као и новинар Даг Робсон.

Од њих је тражено да одаберу три најбоља тенисера и три најбоља меча и да након тога изаберу најбоље у овој години.

Одлучили су да је српски тенисер Новак Ђоковић најбољи играч, а његов меч са Швајцарцем Роџером Федерером, у финалу Вимблдона, проглашен је за најбољи меч у 2014. години.

"Новак је изабран за најбољег јер је освојио Вимблдон и пошто је доминантном игром у завршници годину завршио на првом месту АТП листе. Био је невероватно константан, остварио је скор од 61 победе и осам пораза, али је освојио и седам титула", рекао је најбољи светски тенисер Џим Куријер.

Судије су донеле једногласну одлуку да је финални меч Вимблдона, који је Ђоковић добио после пет сетова, најбољи у 2014. години. Српски тенисер тада је победио освајача 17 гренд слем титула са 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

"Тај меч је спасио Ђоковићеву сезону. Да је Федерер освојио пети сет, највероватније би годину завршио на првом месту АТП листе", рекао је новинар часописа Ју Ес Еј Тудеј Даг Робсон.

У конкуренцији за најбољег играча била је и прва тенисерка света Американка Серена Вилијамс, као и трећа на WТА листи Румунка Симона Халеп.

Коментари / 0

Оставите коментар