БЛ: Ништа ново - Бајерн руши, Борусија ''штуца''!

Фудбалери Борусије из Дортмунда наставили су тужну причу у Бундеслиги пошто су у 15. колу поражени од Херте у Берлину са 1:0, док је Бајерн Минхен у дербију врха табеле рутински савладао Аугзбург са 4:0. Вердер и Хановер су у голеади поделили бодове у Бремену 3:3, а Шалке је после успеха у Лиги шампиона доживео неуспех против Келна изгубивши 2:1.

Фудбал 14.12.2014 | 09:00
БЛ: Ништа ново - Бајерн руши, Борусија ''штуца''!

Борусија из Дортмунда није изненадила поразом од Херте, јер су "милионери" од старта шампионата увели своје фанове, корак по корак, у причу која сигурно није била планирана у припремном периоду.

Ипак, Дортмунд је овога пута био надмоћан, имао је на крају утакмице у Берлину 64 одсто поседа лопте, осам шутева у оквир гола, као и седам корнера, али није имао среће, јер је домаћа екипа из једне муњевите контре казнила спору реакцију дефанзиве и славила.

Пресудни моменат на утакмици десио се пет минута пре краја првог полувремена када је Херта брзо прешла на половину противника, а лопта је дошла до Јулијана Шибера који је иза себе оставио Матса Хумелса, а онда на леђа бацио Себастијана Кела, те рутински савладао Лангерака који је мењао Вајденфелера.

Српски интернационалац Невен Суботић играо је од првог минута у тиму Борусије, али је шест минута пре краја сусрета замењен, а уместо њега је ушао Сахин како би се направила офанзива која на крају није дала жељени резултат.

Када наљутите Бајерн, немојте да мислите да нешто добро може да се деси. То је на својој кожи осетио, до овог кола, трећепласирани Аугзбург који је на свом терену рутински поражен од Бавараца који су сва четири гола дали у другом полувремену.

Брза паљба изабраника Пепа Гвардиоле стартовала је у 58. минуту голом Бенатије који је добро реаговао на асистенцију Риберија, а непуних минут касније Робен је повисио на 2:0 и утишао домаћу публику која је само неколико тренутака раније веровала у бољи исход на крају сусрета.

Бајке за Аугзбург није било ни на видику, али зато је сте у 68. минуту трећег гола Бајерна у режији Роберта Левандовског, а својим другим поготком на утакмици Робен је у 71. минуту бацио "покер" на сто и спаковао три бода.

Потенцијални репрезентативац Србије Никола Ђурђић одиграо је 64. минута за састав Агсбурга, али није успео да затресе мрежу Мануела Нојера.

Два преокрета и шест голова - све то је виђено у Бремену где је Вердер ремизирао са Хановером. Расположења су се мењала, као и резултат, а гост је дошао први до предности голом Штиндла у 12. минуту.

Преокрет је уследио головима Јунузовића у 36. и Лорензена у 55. минуту, а узвратну паљбу испалили су Хоселу и Кијотаке који су у само два минута вратили вођство гостима. Коначну поделу бодова испоставио је Селке два минута пре краја дуела.

Шалке је, изгледа, још под утицајем славља после пролаза у осмину финала Лиге шампиона, а то је искористио Келн који је дошао у Гелзенкирхен, узео три бода и отишао.

Уџах је два минута након почетка другог дела игре донео предност "јарчевима", док је Хеведес фаулом у казненом простору омогућио Леману да у 67. минуту погоди са беле тачке и постави недостижних 2:0. Сане је пет минута пре краја сусрета само ублажио пораз домаћина.

Мајнц и Штутгарт поделили су бодове тако што су одиграли 1:1, а домаћин је у 36. минуту голом Геиса дошао до вођства. Тим у предности је имао контролу над утакмицом све до 72. минута када је на сцену ступио српски интернационалац Филип Костић који је примио пас од Максима на рубу шеснаестерца на левој страни и покушао да упути центаршут, али је лопта прошла све противнике и саиграче, те завршила у мрежи.

Костић је одиграо свих 90 минута, док је са друге стране Филип Ђуричић за Мајнц ушао у игру у 69. минуту, а минут пре краја сусрета зарадио жути картон.

Бундеслига, 15. коло:
Петак:
Хофенхајм - Ајнтрахт Франкфурт 3:2 (1:0)
(Воланд 43, Салаи 65, Фирмино 87 - Ајгнер 58, Сеферовић 77)
Субота:
Шалке - Келн 1:2 (0:0)
(Сане 85 - Уџах 47, Леман 67пен)
Аугзбург - Бајерн Минхен 0:4 (0:0)
(Бенатија 58, Робен 59, 71, Левандовски 68)
Херта - Борусија Дортмунд 1:0 (1:0)
(Шибер 40)
Вердер - Хановер 3:3 (1:1)
(Јунузовић 36, Лорензен 55, Селке 88 - Штиндл 12, Хоселу 62, Кијотаке 64)
Фрајбург - Хамбург 0:0
Мајнц - Штутгарт 1:1 (1:0)
(Геис 36 - Костић 72)
Недеља:
15.30 Бајер Леверкузен - Борусија Менхенгладбах
17.30 Волфсбург - Падерборн

ТАБЕЛА: Бајерн 39, Волфсбург (-1) 29, Аугсбург 24, Бајер (-1) 23, Борусија М. (-1) 23, Шалке 23, Хофенхајм 23, Ајнтрахт 21, Хановер 20, Келн 18, Падерборн (-1) 17, Херта 17, Мајнц 17, Хамбургер 16, Фрајбург 14, Борусија Д. 14, Вердер 14, Штутгарт 13.

Коментари / 0

Оставите коментар