Ко то штрајкује у Техничком ремонту

Док неколико радника Акционарског друштва за производњу и ремонт „Технички ремонт“ Братунац већ неколико дана протестују у Бањалуци, тражећи од Владе Српске ревизију приватизације њиховог предузећа, исплату заосталих плата и повезивање радног стажа, њихове колеге окупљене у фабричком синдикату их се одричу, тврдећи да то Небојша Бандука, Раде Јаковљевић и Небојша Стијачић раде из личних интереса.

Република Српска 12.12.2014 | 22:55
Ко то штрајкује у Техничком ремонту

Према њиховим ријечима ситуација је доласком новог већинског власника, једне јужноафричке компаније, од августа мјесеца, знатно боља, да се плате исплаћују, чак и нови радници запошљавају.

Гдје је и шта од свега реченог истина?

„Не стојимо иза оних који су отишли у Бањалуку да протестују због стања у нашем предузећу, јер то раде из својих личних разлога“, рекао је члан Управног одбора синиката „Техничког ремонта“ Братунац, Бранислав Милошевић.

Иако су, како тврди Милошевић, од августа мјесеца добили три плате и једно дуговање на основу појединачних потисаних уговора, о њиховој исплати која би требала да буде цјелокупна у десет неједнаких рата, радници нису најзадовољнији динамиком исплата, мада не желе о томе јавно да говоре.

На наша питања углавном су само одмахивали руком

Директор Техничког ремонта Братунац који с е бави производњом наоружања и пружања услуга његовог ремонта, Владимир Вулетић имао је госте из Бугарске, па није имао времена за новинаре, којима је подјељено његово писмено саопштење.

У саопштењу се наводи ко су и какви су заправо радници који протестују у Бањалуци, дисциплинске и остале мјере које су добили, уз препоруку да им се не даје медијска пажња, јер се тако јавност дезавуише, али изгледа и овога пута истина има двије стране...

(БН ТВ)

 

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

сирогојно

12.12.2014 19:31

Цим тразис своје(плату,уплату здравства,пензионо)одмах си негативан....У Р.Српској вази она"Ти би да радис и плату да примас..аааа гдје то има"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Братунац

12.12.2014 19:55

Та тројица сто протествују су лопови и пијанци. Док су могли красти нису се залили. Јос има фали Бозо Вујовиц, портир који је купио мастер диплому, па га одма поставили та техницког директора, а није био ни за портира са коеф.интел. 30

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЗО ВУЈОВИЦ

12.12.2014 20:20

ЈА РАДИМ У ЗАВОДУ ОД 96. ПОЦЕО САМ КАО ПОРТИР, НА ПОСЛУ САМ УЦИО И ЗАВРСИО ЗА МАСТЕР ИНЗИЊЕРА У 50 ТОЈ ГОДИНИ, ПОСТАВИЛИ МЕ ЗА ТЕХНИЦКОГ ДИРЕКТОРА ГДЕ САМ БИО ПОЛА ГОДИНЕ И ДОБРО РАДИО, А ОВИ СТРАНЦИ КАДА СУ ДОШЛИ, ОТПУСТИЛИ СУ МЕ ЈЕР САМО ХОЦУ ДА РАДИМ ПОСТЕНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хогар

12.12.2014 20:41

несто ми није јасно примају плате а страјкују ,ста се крије иза тога,или не примају плате?? ја да не примам плату ја не бих радио или мозда нису примали плату док је дрзава била власник као и у свим дрзавни предузецима па сада вруц кромпир дали приватним власницима....ста год боље врабац у руци него голуб на грани у РС....

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

12.12.2014 20:51

Мени је само вазно да су магацини пуни:)) свака цаст момцима који раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник у стецају

13.12.2014 09:52

Па добили су људи 3 плате од аугуста а сада је децембар,а ја нисам добио вец 6 година ни марке у Зворнику.... има ли посла за мене ту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

В

13.12.2014 15:05

Гледао сам снимак видим да и ова зена није задовољна јер су само крајем октобра добили 200КМ плате где то јос има. Драгане Бозо је за тебе Тесла. А стварно не знам ко је покрао Ремонт Домуз, Брано, Марко или Раде, Бандука и Стијациц. Домуз је пети дан на радном мјесту ухвацен у крадји па ти размисли. Вероватно си плацен па тако прицас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана Јаковљевиц

13.12.2014 15:20

Драгане, кад си толико храбар да писес ове глупости засто не написес и своје презиме. Ја мог оца никад нисам видела пијаног, а да краде мозда би несто и имао, а не исао у Бањалуку да протестује. А Бозо је за тебе Никола Тесла. Не мозе свако ... тако да говори за мог оца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

13.12.2014 19:09

Треба понистити приватизацију и стецај прогласити па куцама,то је најбоље ресење за све. Ста це нам фабрика када имамо малине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ММ

13.12.2014 23:57

мм треба се врацати на село, али трбају нам и фабрике за оне који остају у граду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

14.12.2014 12:38

Да ли је познато господи која коментарише против радника што протестују, да је исти тај, Небојша Стијачић, још 2012. када је требао отићи у Аустралију И спасити брату живот донирајући бубрег добио од Домуза НЕПЛАЋЕНО И ПРЕКИНУТ МУ ЈЕ РАДНИ СТАЖ. Од тада до данас он је на чекању. И ко год се буни И противи што ради а нема плату послат је на чекање. Тако да они који раде не смију (не знам из којих разлога) ништа да кажу, ваљда чувају "СЈАЈНА РАДНА МЈЕСТА" јер тешко је данас без посла хм...

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

14.12.2014 17:10

Како вјеровати човјеку који изађе и каже да они нису радници Ремонта,колико год они добри или лоши били...И такав заступа интересе радника? Истина је да корист од ремонта имају њих четворо,а најБОЉЕ су плаћени они који добро ЊУШКАЈУ. Они који добро и поштено раде и мисле својом а не Домузовом главом нису добро дошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

14.12.2014 19:02

Можда је нови директор спас за Ремонт. Али како до њега поред шефа обезбијеђења који има проблема са слухом и секретарице која више личи на сељанчицу која се незна ни хљеба сита најести, а о томе да ни домаћи језик не зна, а камоли неки стани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МС

15.12.2014 06:08

МС, а да ли је теби и слицнима познато да тај исти Стијациц вец 15 година зиви у ремонтовом стану и не плаца ниста, а ми остали радници ремонта зивимо под кирију. И када сам нудио да купим тај стан нисам могао, јер "господин" неце да изадје из њега док га полиција не избаци! Да ли ти је познато да је тај Стијациц сваки дан пијан био на послу, па се буни сто не ради!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ивана Ј.

15.12.2014 09:20

Ивана драго дјете, мени је зао сто ти ово цитас, али да ли мозда знас да сам твом оцу ја био зирант за кредит и да плацам за њега, а када га назовем избјегава ме. Зирант му је био и роадјак Дјукановиц коме сада узимају ствари из куце због твог оца. Зирант му је био и Мициц из Емпра и он плаца за твог оца и Драган наставник физицког (а има болесно дјете). Нама сада остаје да идемо пред ремонт и страјкујемо да нам Раде врати паре или нек нам Ремонт уплати то сто њему дугује, ако му дугује. А то цемо и урадити !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

15.12.2014 09:24

РЕ МС, Који остали радници, је ли само Стијачић живи у ремонтовим зградама? Је ли само Стијачић није плаћао а остали станари истих тих зграда су плаћали нешто??? Ко је то требао да регулише, Стијачић можда?! На који начин му је ремонт додијелио стан: на основу тога што је пијан, или је провалио у стан или је био кадар да добије стан? Тог господина, не само полиција него ни влада неће моћи избацити из стана док сам не одлучи хоће ли га купити или не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

15.12.2014 09:38

Господине РЕ, не знам зашто сте заузели тај борбени гард према радницима који протестују, ако сте и Ви радник ремонта? Ваља Вам је познато да они стоје иза свих радника којима ремонт дугије плате. А зашто се остали не буне-не знам.Да вас је висе било у бањалучком парку, да сте сви сложни, можа би влада прије и одреаговала у корист радника. ВЕЛИКА ПОДРШКА ТОЈИЦИ РАДНИКА У БАЊАЛУЧКОМ ПАРКУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родољуб

15.12.2014 11:59

Не могу да вјерујем шта људи пишу и измишљају.Та тројица , и не буду по читав дан у парку, и ту су дошли на наговор неких који су били закупили и аутобус мислећи да ће још неко ићи са њима. Јаковљевић је наплатио 12000КМ за пар мјесеци,а дужан је и богу и народу, то је један криминалац који тек треба да одговара за оно што је урадио са још неким саучесницима. Стијачић је пјандура и лопов што је машиме и алат покрао и продавао. Од продаје бронзе и мотора и нас обичне смртнике је частио.Сада ће да лети из стана као што су и остали који нису хтјели да купе стан. Бандука има завршену специјалну школу и познат је по насилничком понашању.То његова породица најбоље зна,још од када их је постројавао са пушком и тукао сваки дан.Каже није добио двије године плате, а само у овој години је добио више, него за задњих пет. Зато се требамо окренути будућности, а ову тројицу истјерати и нека себи зараде, а не да живе на рачун нас осталих. Хоће да се њима уплати 30- 40 хиљада. Па ми сви можемо добити скоро читаву плату у том износу. Недајте им паре, и ми ћемо онда доћи и узети правду у своје руке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мр. анонимни

15.12.2014 14:12

Домуз и Мркајиц су криви за све, а ни овај нови директор изгледа није ниста бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана Ј.

15.12.2014 14:50

Пола од тога је истина, да су му зиранти били Драган и Мициц. Али мој тата не би никоме био дузан да није стварно у лосој ситуацији и то бас због тог Ремонта и бас због тога треба да вам буде драго ако добије паре па да мозе вратити тај кредит. За Драгана и Мицица ви неке ствари не знате, не зелим то овде да писем. Али будите сигурни да он никоме неце остати дузан. А кредит нико не враца да се зна. А не разумем засто неко коментарисе и писе неке глупости, а не сме да написе своје име и презиме. Ја бих вас замолила да казете ко сте ви, мсм ако после свих лази смете то реци. И јос једном напомињем све да пазе ста прицају. Толико од мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правник, ре-мс

15.12.2014 17:56

Прво неплаћено се не даје, већ одобрава на ЛИЧНИ захтјев радника. Друго, зар мислиш да га је фирма требала водити да РАДИ на послу, а он у Аустралији ???! ТРЕЋЕ. ДА је директор хтио да послуша друге раднике, какав је нерадник, требао га је звати на посао након мјесец дана и дати му отказ, јер се овај не би могао вратити. И ЧЕТВРТО, када се вратио, како је покварио машину за сјечење - пикореx и извадио и сакрио картице, ако није радио. Требао му је директор одмах дати отказ, а не да га пошаље на дисциплинску која неће да му се замјери. Знамо ми какав је Стијачић и Вујовић и Јаковљевић и зато не просипајте лажи. Важно је да се ова фарса завршила, али код приватника неће моћи као до сада. РЕ- бозо вујовић Док си ти на капији "учио" факултет да оправдаш Микавици што те прими на посао, Твоји јарани изнесоше камионе и камионе из предузећа ( Ваљда си био толико занијет књигом и жељан знања у педесетој години, да ниси видио шлепере и камионе- праге,моторе, бронзу, КАЛИОНИЦУ- погон запошљава 400 људи, а отишло на потпис Јаковљевића и не платише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана Јаковљевиц

16.12.2014 11:41

Хахаха Само цу се насмејати. Знам да вама не одговара то сто страјкују, јер се сви убрзо сазнати ста сте радили у Ремонту и колико сте се накрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М Ј

16.12.2014 12:52

О каквим хиљадама ви људи прицате?! Ми смо милион пута били у куци Јаковљевица и врло добро знамо како зиве и у каквој се ситуацију налазе. А ви који прицате да је наплатио све те хиљаде и прицате да је алкохолицар нек' вам је на дусу ! вероватно немате паметнија посла него да се сладите тудјом несрецом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.З.

16.12.2014 13:52

Раде Јаковљевиц лопов и пијанац? Ја тог ГОСПОДИНА врло добро познајем и никада га нисам видела пијаног,а ви сто тврдите да је лопов треба да се стидите јер је тај цовек увек постено радио и зарадјивао за своју породицу.Зато нам дрзава и јесте оваква каква је јер се криминалци подрзавају,а постени људи осудјују.Како вас бре висе није срамота да осудјујете тројицу радника који се боре не само за себе вец за све раднике у предузецу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

16.12.2014 15:35

ПОДРСКА ЗА РАДНИКЕ КОЈИ СТРАЈКУЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос ремонт

16.12.2014 15:45

Није овде ствар ни у Домузу, Брани, Марку, синдикату и другима, а ни у овој тројици сто протествују. Људи, схватите да је овде у питању много већи интерес од свих вас заједно. Видите ли да неко покусава да унисти једину фабрику која је од виталног интереса за Републику Српску и српски народ. Док се у Федерацији помазу слицне фабрике и док се тамо гомила орузје, нас спрецавају да радимо, завадјајуци нас медјусобно, а да то и не видимо. Људи, срби, уозбиљите се док не буде касно. Измирите се, људски је престати, само заједно, уједињени можемо успјети, а када успијемо и ојацамо, поцнемо радити, бице нам свима боље, а ови плаценици који нас системски покусавају унистити, неце нам ниста моци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

17.12.2014 19:29

Ако радник узме НЕПЛАЦЕНО њега нико не мозе звати на посао и ако не додје дати му отказ. Правнице колико је костала твоја диплома? Да ли уопсте знас које је боје била фасада на факултету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хепхаестус

24.12.2014 10:43

Драго ми је да видим да људи дискутују на ову тему, наравно мисљења се размимоилазе вјероватно тако и треба... Ипак имам утисак да је доста људи заинтересовано да ова Фабрика успије и вјерујем да це успјети, промјене су оцигледне. Једна ствар је цињеница а то је да се нису појавили ови нови људи фабрика би одавно била у стецају и сви би се наплатили а радници вјероватно никада...(ово је на основу искуства других стецаја)... не би било ни фабрике а ни ове дискусије уопсте а комали да ли су добили двије три или пет плата итд..... Подрска РАДНИКА је оцигледна јер су свјесни ситуације а и они сами знају најбоље измедју себе ко је ста радио и ко је какав. Радује ме да је довољно људи препознало сансу и труд да се ова фабрика спаси. На моје запрепасцење БН је био бар дјелом постен и објавио и другу страну.... Поздрав

ОДГОВОРИТЕ