Неко каже ЛЕ је слаба?! Пазите ово сад!

После утакмица последњег кола групне фазе фудбалске Лиге Европе, позната су 32 учесника шеснаестине финала тог такмичења.

Фудбал 12.12.2014 | 17:20
Неко каже ЛЕ је слаба?! Пазите ово сад!

Пласман у нокаут фазу изборила су 24 тима из групне фазе, а придружиће им се осам екипа који су елиминисани у групној фази Лиге шампиона - Олимпијакос, Зенит, Спортинг, Атлетик Билбао, Андерлехт, Рома, Ајакс и Ливерпул.

Жреб парова шеснаестине финала Лиге Европе биће одржан у понедељак у 13 часова, а носиоци ће бити Салцбург, Динамо Москва, Интер, Евертон, Фиорентина, Бриж, Борусија Менхенгладбах, Бешикташ, Фејеноорд, Наполи, Динамо Кијев, Легија, Олимпијакос, Зенит, Спортинг и Атлетик Билбао.

Клубови који нису носиоци су Селтик, ПСВ Ајндховен, Дњепар, Тотенхем, Виљареал, Торино, Волфсбург, Јанг Бојс, Алборг, Генган, Трабзон, Севиља, Андерлехт, Рома, Ајакс и Ливерпул.

УЕФА је одредила да се у првој групи нађу 12 најбољих из прве фазе, уз четири тима која су се преселила из Лиге шампиона, а имају најбољи најбољи учинак. Уз то, предвиђено је да се не састану екипе из исте државе или тимови који су се већ надметали у групној фази.

Победник такмичења обезбедиће пласман у Лигу шампиона, а финале ће се играти у Варшави 27. маја. Трофеј брани Севиља, која је смештена у другом шеширу.

Коментари / 0

Оставите коментар