Радници и данас пред капијом болнице

Радници Болнице Источно Сарајево и данас су одржали информативни скуп испред капије ове здравствене установе, поручивши да ће остати истрајни у својим захтјевима - редовна исплата плата, побољшање услова рада и рјешавање дуга Болнице који износи више од 42 милиона КМ.

Република Српска 12.12.2014 | 11:58
Радници и данас пред капијом болнице

"Данас је шести дан окупљања на информативним скуповима, којима покушавамо да приморамо Владу и остале одговорне да се најозбиљније позабаве тешким проблемима у којима се налази Болница", рекла је
предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Споменка Јањић.

Она је напоменула да је резултат досадашњих скупова исплаћена септембарска нето плата, али да "нема даљих назнака да се озбиљно приступа рјешавању проблема у којима се налази Болница".

Коментаришући одлуку Владе Републике Српске о исплати зајма од два милиона КМ Болници Источно Сарајево из средстава Фонда за развој и запошљавање Републике Српске, Јањићева је рекла да се тим средства могу покрити само неки дугови, али да се не могу искористити за исплату плата.

Она је нагласила да ће данашњим потписивањем уговора о санацији, реконструкцији и доградњи дијела Болнице Источно Сарајево бити побољшани услови рада, али не и финансијска ситуација.

Јањићева је поздравила састанак који је за понедјељак, 15. децембра, најавио градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија, на којем ће бити разговарано о стању у Болници Источно Сарајево.

"Охрабрујући је бар тај покушај рјешавања проблема. Било је крајње вријеме да се и локална заједница укључи. До сада су се сви правили да проблем наше здравствене установе, која је од изузетног значаја за ову регију, не постоји", рекла је Јањићева.

Информативни састанци најављени су сваког дана у 10.00 часова, до испуњења захтјева радника.

СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар