Звезда капитену дугује 650 000 евра!!!

Ако мисли да дуг "пребије" кроз обештећење, Црвена звезда ове зиме МОРА да прода Дарка Лазовића, којем на лето истиче уговор.

Фудбал 12.12.2014 | 15:20
Звезда капитену дугује 650 000 евра!!!

Гомила проблема притиска ФК Црвена звезда, а један од њих зове се енорман дуг према капитену Дарку Лазовићу.

Наиме, према играчу који од 2009. године наступа за црвено-беле, дуг је у међувремену нарастао на 650.000 евра (!?) и то не би био толики проблем да Лазовићу у јуну истиче уговор, што значи да Звезда само још овог јануара може да добије какво-такво обештећење за њега.

Уколико би Лазовић био продат ове зиме, мада то обештећење свакако неће бити спектакуларно, клуб и играч могли би да "пребију" дугове новцем који ће бити уплаћен. У супротном, већ у јуну, дуг према Лазовићу остао би "чист" и само би од капитена екипе зависило да ли и у којој мери жели да га опрости клубу у који је дошао као тинејџер и у ком је превазишао тешку повреду укрштених лигамената колена.

МОНДО сазнаје да постоји интересовање за Лазовића, али да оно и даље није конкретно. Звезда би у сарадњи са фудбалеровим агентом, ако жели да Лазовића исплати у целости, морала да постигне цену од бар 800.000 евра, када се урачуна и проценат који следује менаџерима. Тада би клуб био на нули...

Овај пример сведочи о томе у којој је мери шампион Србије у подређеном и зависном положају пред јануарску пијацу. У најбољем случају, Звезда неће изгубити новац на трансферу капитена и једног од, номинално, најскупљих играча.

Звезда је поново у ситуацији да не може да задржи ниједног свог фудбалера, што је скоро па хронично стање. Сви у клубу имају право на раскид уговора путем арбитраже, па је тако готово немогуће правити планове за пролећни део сезоне, јер никоме на челу не пише како размишља и да ли жели из клуба да оде на овај или онај начин.

Подсећамо да је 2013. године више од десеторице играча отишло из Љутице Богдана преко Арбитражне комисије, а незванично, незадовољство се нагомилало у једном делу екипе и постоје играчи који су изричити да је јануар месец за разлаз са клубом. Међу њима је и Лазовић...

Стога, челници клуба морали би да буду веома тактични и пажљиви у односу са играчима, ако сада већ није касно, како се не би поновила 2013. када су један за другим са "Маракане" одлазили Вељко Симић, Филип Јанковић, Немања Максимовић, Марко Дмитровић, Милош Димитријевић, Славољуб и Драгољуб Срнић, Филип Стојковић, Александар Пантић, Срђан Мијаиловић, потом и Филип Младеновић, Марко Вешовић...

Коментари / 0

Оставите коментар