Тони: Рафа=Роналдо, а не Марадона!

Тони Надал, тренер и стриц Рафаела Надала, сматра да је његов синовац већ ушао у историју тениса.

Тенис 12.12.2014 | 11:20
Тони: Рафа=Роналдо, а не Марадона!

“За мене су двојица најбољих Роџер Федерер и Род Лејвер, али је и Рафаел такође међу најбољима. На шљаци је најбољи у историји и дели друго место по броју освојених Грен слем турнира упркос томе што је имао проблема са повредама“, рекао је Тони Надал.

Рафа је рано постао професионалац, већ 14 сезона одиграо је на сениорском нивоу.

“Многи кажу да му је то штетило, али ја мислим супротно, помогло му је. Са 18 година већ је био опасан ривал, а многи у том добу то нису били, као Давид Ферер нпр. Неки играчи сазревају касније, неки раније. Можда Рафа са 33 године неће бити на тако високом нивоу, али већ је направио каријеру и један је од најбољих у историји“, каже Тони.

За Рафу је најважније да остане здрав, каже Тони, и додаје:

“И да не освоји ништа више до краја каријере, Рафа се већ уписао у историји, а још боље ако још буде освајао. То је као када кажу да Кристијано Роналдо није исписао историју само зато јер није постигао исто што и Јохан Кројф или Марадона. Људи су навикнути да виде победе и то је лоша навика. Није лако побеђивати, ја уживам у сваком Рафаеловом тријумфу јер знам да се до њих тешко долази“.

У 2014. години четворица различитих играча освајали су Грен слем турнире – Вавринка, Надал, Ђоковић и Чилић.

“Такав је живот. Више не постоје ривалства као што су била Роџер-Рафа или Новак-Рафа. Сада је све отвореније јер други напредују, али то се дешава у свим спортовима“, закључио је Тони Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар