ЛШ: Сити избацио Рому, негативни рекорд ЛШ!

Фудбалери Роме имали су више од пола утакмице све у својим рукама у последњем колу групе Е Лиге шампиона, али су уследили голови Самира Насрија и Пабла Забалете који су избациоли"вучицу" из елитног такмичења, а погурали Манчестер сити у осмину финала. Барселона је после преокрета била боља од Пари Сен Жермена са 3:1, док је БАТЕ поставио негативни рекорд примљених голова тако што је поражен од Атлетик Билбаа са 2:0. Спортинг је изашао тужан са "Стамфорд бриџа" пошто је доживео неуспех од Челсија 3:1 и елиминацију, док се свему томе радовао Шалке који је тријумфом над Марибором од 1:0 прошао даље.

Фудбал 10.12.2014 | 23:20
ЛШ: Сити избацио Рому, негативни рекорд ЛШ!

Група Е: Насри "ракетом" и виспрени Забалета одвели Сити у осмину финала, Рома остала кратких рукава на Олимику, комбиновани Бајерн рутински против ЦСКА

Рома је много агресивно ушла у дуел, није презала од контри Манчестер ситија, а то јој се умало исплатило пошто је првих пет минута провела у шеснаестерцу уз два ударца која ипак нису у мрежи.

Како је окршај одмицао, "грађани" су све мањи притисак имали, па су почели и да нападају, а прву прилику имао је Един Џеко који је главом пребацио лопту преко пречке.

На Олимпику је одржано право стратешко надмудривање, док је опасност за Сити стигла у 30. минуту када је Мајкон направио продор, али није захватио лопту како је хтео, те је Харт лако интервенисао.

Утакмица је била, некако, мирна, тачно онаква каква Роми одговара, али "вучица" није била спремна за гром који је ударио у Риму тачно након 60 минута игре.

Самир Насри је сам прихватио лопту на левој страни, задржао је и кренуо пут унутрашњости, све до ивице казненог простора одакле правом "бомбом" избегао блок Маноласа и од леве стативе послао лопту вредну пролаза у осмину финала Лиге шампиона.

Адем Љајић, који је од првог минута почео за Рому, имао је сјајну прилику пет минута касније након што је два пута, буквално, бацио на дупе Забалету, али није био прецизан са леве стране.

Рома је за 30 секунди имала две урнебесне прилике и једну стативу, али домаћа екипа није имала среће.

Све после тога је било право мучење за Рому која је очајнички желела да се докаже у највећем друштву, али то није успела, а на крају је и убедљивије пораже после одличног истрчавања Забалете из одбране, а Аргентинац је ушао све до неког осмог, деветог метра од гола Де Санктиса и сачекао асистенцију Насрија, те поставио коначних 2:0.

Српски судија Милорад Мажић одлично је одрадио посао у Риму. Љајић је напустио игру у 67. минуту, док је на другој страни Александар Коларов ушао у 89. минуту чисто да осети срећу и радост својих саиграча на терену.

Иако је ЦСКА имао мотива и разлога да направи изненађење у Минхену против Бајерна, јер је имао још увек шанси да се пласира у осмину финала Лиге шампиона, а све то је пало у воду већ у 18. минуту када је Натко скривио једанаестерац над Франком Риберијем.

Пенал је био, ту нема говора, а онда је Томас Милер послао лопту у леву, а Акинфејева у десну страну за 1:0. Није Бајерн у даљем току сусрета притискао, само је желео победом да приведе причу крају, али је удвостручио у 84. минуту вођство.

У 84. минуту Швајнстајнгер је стао на неких осам метара од гола Московљана, погледао и послао лотпу на другу стативу где се нашао Роде. Све је била рутина на крају, а у стрелце се уписао и Геце који је искористио стумушеност одбране "армејаца" и тако погодио дијагонални, за коначних 3:0.

Група Ф: Барсин преокрет и Месијев и Суарезов поход против ПСЖ-а, Ајакс рутински са АПОЕЛ-а

Пари Сен Жермен је из првог озбиљнијег напада постигао гол на гостовању против Барселоне, па знантно ублажио ефекат страха зато што је у нападу Каталонац био трио Лионел Меси, Нејмар и Луис Суарез.

Златан Ибрахимовић је био егзекутор мата у три потеза након што је Лукас Моура прошао по десној страни, убацио лопту у петерац где се нашао Блаз Матуиди који је само одложио за шведског репрезентативца који није имао проблем да у 15. минуту затресе мрежу Тер Штегена.

Дугу лопту коју је Маскерано послао, добро је уштоповао Суарез који се лепо наместио и пасом на другу стативу у 19. минуту проиграо Месија, а Аргентинац је тада званично постао стрелац 75 голова у Лиги шампиона.

Лепо се играло на Камп Ноу, али без промене резултата, све док у 41. минуту није севнула контра у којој је Нејмар био главни, уствари, једини актер, јер је водио лопту све до неких 20 метара од гола Парижана, а онда распалио у десни доњи ћошак за преокрет домаћин.

Први пораз у сезони Пари Сен Жермена печатирао је Суарез који је сачекао да Меси и Ћави размене пасове, Нејмар покуша, а Сиригу недовољно далеко одбије лопту у 77. минуту, тако да Уругвајац није имао проблема да постави 3:1.

Био је Ајакс доста бољи тим у Амстердаму, али није успевао да постигне погодак и поред силних прилика и релативно славе одбране АПОЕЛ-а.

Дефанзива Кипрана пукла је тек у првом минуту надокнаде првог полувремена када је Антониадес направио једанаестерац, а онда је Ласе Шене тресао мрежу у доњем левом углу и поред тога што се Пардо бацио у исту страну.

"Копљаници" су посао наставили у другом полувремену у 50. минуту када је Милик изашао сам пред голмана, али је превише одуговлачио, па је додао лопту до Шенеа који није имао проблем да се на незаштићену мрежу по други пут упише у листу стрелаца.

Распад система АПОЕЛ-а наставио се само три минута касније када је Кишна прошао по левој страни два фудбалера, а онда центрирао за Класена који је надскочио свог чувара за великих 3:0. Утакмица је завршена "покером" после гола Милика у 74. минуту.

Група Г: "Себични" Челси избацио Спортинг, Шалке победом над Марибором у осмини финала

Челси није имао никаквих проблема да поведе већ у осмом минуту против Спортинга, а "плавци" су то учини преко једанаестерца који је изнудио Филипе Луис који је пробацио лопту кроз ноге Рикарду Есгасију, те је штопер фаулирао.

Контакта јесте било, а арбитар Свеин Моен је по слободном судијском уверењу показао на белу тачку одакле је Сеск Фабрегас послао лопту по средини гола.
Осам минута касније српски репрезентативац Немања Матић је успео некако да се пробије до шеснаестерца, а онда додао лопту за Андре Ширлеа који је из прве са ивице казненог повисио на 2:0 у Лондону.

Домаћин није имао мотива, а жељу Спортинга, којем је требао бод, офанзиву је показао тек у 50. минуту када је Кариљо центрирао, а лопта дошла до Силве који је имао времена да смири одбитак, а онда пошаље лопту у леви доњи угао за 2:1.
Челси је трећи гол дао из нерегуларне ситуације после центаршута Фабрегаса, јер је Кејхил дирао лопту главом пре него што је она дошла до Микела да је само угура у мрежу, а Нигеријац је био у офсајду.

Шалке је знао свој циљ - победа против Марибора или ништа. Бољи су Немци били током читавог сусрета, а награда за труд дошла је у 62. минуту после центаршута Учиде. Голман Хандановић је лоше реаговао и оставио Мејеру шансу да са седам метара погоди празну мрежу, што је он и учинио.

Група Х: Све мирно, Билбао се часно опростио, пријатељски меч Шахтјора и Порта

Билбао је повео на свом терену са 1:0 голом Сан Хозеа против БАТЕ Борисова, који је оборио негативан рекорд као екипа са највише примљених погодака у групној фази Лиге шампиона - 24.

Досадашњи рекорд држали су загребачки Динамо и Нордсјилнад са по 22 примљена гола, а Сан Хозе је сачекао набачену лопту са леве стране и клизећим стартом послао у мрежу у 47. минуту.

У још лошију причу гостујуће екипе претворило се у последњем минуту сусрета када је Сусаета сачекао продро Вигуера и закључио победу.

У дуелу две екипе које иду даље, леп гол за Шахтјор постигао је Степаненко у 51. минуту на гостовању Порту после центаршута Илсиња. Иако резултат није био битан, португалски тим је јурио реми и дочекао га после поготка Абубакара на три минута до краја сусрета.

Група Е:
Рома - Манчестер сити 0:2 (0:0)
(Насри 60, Забалета 86)
Бајерн Минхен - ЦСКА Москва 3:0 (1:0)
(Милер 18 пен, Роде 84, Геце 90)
Табела: Бајерн 15, Манчестер сити 8, Рома 5, ЦСКА по 5.

Група Ф:
Барселона - Пари Сен Жермен 3:1 (2:1)
(Меси 19, Нејмар 42, Суарез 77 - Ибрахимовић 15)
Ајакс - АПОЕЛ 4:0 (1:0)
(Шоне 45+1 пен, 50, Класен 53, Милик 74)
Табела: Барселона 15, ПСЖ 13 Ајакс 5, Апоел 1.

Група Г:
Марибор - Шалке 0:1 (0:0)
(Мејер 62)
Челси - Спортинг 3:1 (2:0)
(Фабрегас 8, Ширле 16, Микел 56 - Силва 50)
Табела: Челси 14, Шалке 8, Спортинг 7, Марибор 3.

Група Х:
Порто - Шахтјор 1:1 (0:0)
(Абубакар 87 - Степаненко 50)
Атлетик Билбао - БАТЕ Борисов 2:0 (0:0)
(Сан Хозе 47, Сусаета 88)
Табела: Порто 14, Шахтјор 9, Атлетик Билбао 7, БАТЕ Борисов 3.

Учесници осмине финала

Карту за осмину финала и пре последњег кола чекирали су Реал, Борусија, Барселона, Бајерн, ПСЖ, Порто, Шахтјор, Челси, Атлетико Мадрид, Арсенал, Бајер Леверкузен, а њима су се најпре придружили Јувентус, Базел и Монако, док су последња два места попунили Манчестер сити и Шалке.

Коментари / 0

Оставите коментар