Брчко: Усвојен ребаланс буџета

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је данас на ванредној сједници ребаланс овогодишњег буџета од око 21 милион КМ, тако да укупан износ буџета за ову фискалну годину износи 252.968.000 КМ.

Босна и Херцеговина 10.12.2014 | 16:44
Брчко: Усвојен ребаланс буџета

Образлажући потребу доношења ребаланса буџета за ову годину, градоначелник Анто Домић рекао је да ће већи дио ребалансираних средстава бити уложен у завршетак реализације пројекта водоснабдијевања на подручју Брчког, те у субвенционисање привреде, покривања трошкова ангажовања приправника, за трошкове пресуда и судских поравнања, јер је све то обавеза Владе.

За Владин приједлог ребаланса буџета, осим 18 посланика који чине парламентарну већину, гласао је и независни посланик Аднан Драпић, који је затражио да се што прије реконструише извршна власт у дистрикту, док се 12 чланова законодавне власти из састава опозиције изјаснило против доношења тог акта.

Критикујући предложени ребаланс буџета, подржавши само ставку која се односи на исплату дуга приправницима, посланик ПДП-а Миодраг Перановић питао је зашто нису наведени разлози за немогућност наставка реализације започетих објеката, па се средства ребалансирају?

Након ванредне сједнице, Скупштина Брчко дистрикта почела је редовно засједање на чијем је почетку усвојен Нацрт закона о измјени Закона о превозу у друмском саобраћају у Брчком.

Потом су, без расправа, усвојени и извјештаји о раду Правобранилаштва Брчко дистрикта за јул, август и септембар ове године, те посебан ревизорски извјештај о потрошњи у вријеме проглашеног ванредног стања у току поплава у дистрикту, као и неколико извјештаја о раду владиних одјељења, институција и јавних предузећа у дистрикту за прошлу годину.

Усвојен је акциони план за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности у Брчко дистрикту за период 2014–2016. година.

У поподневном наставку сједнице преостало је да буде обављена расправа о информацији о утицају на финансијско стање свих институција Брчко дистрикта након увођења принудне управе у Бобар банци, са приједлогом мјера за ублажавање и отклањање негативних посљедица.

Коментари / 0

Оставите коментар