Радници Болнице не одустају од захтјева

Запослени у Болници Источно Сарајево и данас су искористили паузу да се окупе испред капије ове здравствене установе и искажу незадовољство тешким стањем.Предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске Споменка Јањић напоменула је да је ријеч о информативном окупљању, а не штрајку и да ни у најмањој мјери није поремећен процес рада.

Република Српска 10.12.2014 | 13:34
 Радници Болнице не одустају од захтјева

 "Ради се нормално, пацијенти не трпе. С обзиром да се због наших окупљања `подиже темепература` изложени смо кривим тумачењима ових окупљања и њиховог циља", навела је Јањићева. Она је окупљеним радницима пренијела информацију да је "министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић веома забринут, али не због ситуације у којој се налази болница и запослени у њој, већ због питања да ли су окупљања законита".

Јањићева је рекла да се радници "брину да све што раде буде по закону" и "траже да се закон поштује". Према њеним ријечима, из Фонда здравственог осигурања најављено је да покушавају да до петка, 12. децембра, обезбиједе новчана средства за једну плату, али да немају информацију на који начин.

"Немамо информацију да ли ће бити посуђен новац или ће средства обезбиједити на неки други начин. То је покушај да се скрене пажња са суштинских проблема и да се једном платом умире протести", оцијенила је Јањићева и подсјетила да су радници посљедњу плату примили за август. Љекар Тања Јовичић изразила је забринутост због тога што се и локална заједница није огласила и не жели да подстакне владајуће структуре да ријеше проблеме ове болнице.

"Нажалост, проблем није само у нашој здравственој установи, већ очито у комплетном здравству Републике Српске", оцијенила је Јовичићева. Према њеним ријечима, радници ове болнице траже од локалне заједнице да се укључе у рјешавање проблема, а од ресорног министра да испоштује оно што је на досадашњим састанцима обећао.

Радници су се данас, умјесто испред болнице, окупили испред капије, јер је медијима забрањен улазак у круг болнице. Запослени у Болници Источно Сарајево захтијевају хитно и суштинско рјешавање постојећих проблема, посебно исплате плата, накнада за превоз и доприносе. Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је раније да се ради на рјешавању проблема у Болници Источно Сарајево.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахаха

10.12.2014 22:57

Богданиц је опет све изиграо. Прица се да је он и створио проблем и сада га ријесио да испадне способан и да се Сефу препоруци...

ОДГОВОРИТЕ