Ноле: Млађи нам све више пријете!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је тешко било шта предвидети пред наредну сезону, али да ће млади играчи покушати да припрете.

Тенис 11.12.2014 | 10:00
Ноле: Млађи нам све више пријете!

Ђоковић, Роџер Федерер, Рафаел Надал и Енди Мари су освојили 36 од последњих 39 Грен слем титула.

На УС Опену, који је освојио Марин Чилић, победом над Кеијем Нишикоријем, први пут у финалу неког Грен слема од Аустралијан Опена 2005. нису играли Ђоковић, Надал и Федерер, што је многе навело да размишљају о крају ’велике тројке’.

Српски тенисер очекује да ће наредна сезона бити још неизвеснија него овогодишња, током које смо видели четворицу различитих Грен слем шампиона, којима су се први пут придружили Чилић и Станислас Вавринка.

„Заиста је тешко било шта предвидети, биће тешко рећи ко су јасни фаворити за освајање Грен слемова. Очигледно је да су Чилић, Вавринка и још неки млађи тенисери показали да могу да изазову најбоље и да побеђују на великим турнирима, и тако су доказали да је све могуће“, истакао је Новак.

Ђоковић такође нагласио да ће наредне сезоне морати посебно да припази и на Нишикорија, Милоша Раонића и Григора Димитрова.

„Доминација првенствено Роџера и Рафе током година је била фантастична. Онда смо дошли Енди Мари и ја, и нас четворица смо освојили већи део трофеја у последњих седам-осам година. Сада је нормално очекивати да ће нова генерација играча, као што су Нишикори, Раонић и Димитров, покушати да нам припрете, а то су већ и урадили. Дефинитивно је пред нама занимљива сезона“, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар