Гарантована исплата депозита до 50.000 КМ

Привремени управник Бобар банке Саво Шеваљевић саопштио је данас да ће бити исплаћени сви депозити до 50.000 КМ и да ће то учинити Банка или Агенција за осигурање депозита.

Република Српска 09.12.2014 | 17:33
Гарантована исплата депозита до 50.000 КМ

Ово се односи на све штедише, правна и физичка лица, без обзира да ли је њихов депозит орочен или није.

Најављено је да ће привремени управник дати накнадно обавјештење о начину и детаљима исплате свих депозита, укључујући и депозите изнад 50.000 КМ, које ће бити објављено на сајту банке.

У саопштењу се наводи да физичка лица која имају кредит у Бобар банци могу своје обавезе измиривати уплатом из било које друге банке на рачун Бобар банке број 5652019900000139, уз навођење података, позив на број, партија кредита, сврха уплате, измирење обавеза по основу кредита, позајмице или кредитне картице.

За правна лица уплата се врши на рачун број 5651509900020389, позив на број: партија кредита, сврха уплате: измирење обавеза по основу кредита.

Шеваљевић је најавио да ће клијенти физичка лица, који су добили уплате на рачуне код Бобар банке након увођења привремене управе 28. новембра или послије овог дана, моћи да располажу својим новцем у наредних неколико дана, након техничких припрема на којима Банка убрзано ради, о чему ће бити детаљно обавјештени кроз медије и на сајту Банке.

Клијенти правна лица и предузетници који су добили приливе средства на рачуне код Бобар банке, након дана увођења привремене управе 28. новембра и надаље треба да доставе захтјеве за преношење ових средстава на њихове рачуне код других банака.

У саопштењу се наводи да се ови захтјеви достављају поштом, на адресу Његошева број 1 Бијељина, а да претходно исти скениран захтјев треба доставити и на мејл адресу платни.промет@бобарбанка.цом  или доставити факсом на број 055 213 342.

Захтјев за пренос средстава треба да садржи све битне елементе које садржи образац налога за пренос средстава.

Клијенти могу унијети налог путем е-банке, који ће бити реализован уколико се односи на средства пристигла након 28. новембра, док ће бити одбијени налози који се односе на средства пристигла на рачуне прије тог
датума.

У саопштењу привременог управника Бобар банке се прецизира да клијенти могу на исти начин доставити и захтјев за конверзију и преношење њихових конвертованих средства на рачун од неке друге банке, која су пристигла код Бобар банке од 28. новембра па надаље.

Шеваљевић наводи да клијенти правна лица и предузетници који имају кредитна задужења у Бобар банци могу вршити уплате на рачун број 5651509900020389, а по могућности у налог треба унијети позив на број, односно партију кредита.

У саопштењу се појашњава да ће стања клијената који имају депонована средства у Бобар банци, а у исто вријеме и доспјеле обавезе према Банци, бити салдирана, те ће клијенти након тога моћи располагати остатком средстава која су пристигла након дана увођења привремене управе у Бобар банку.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сенберац

09.12.2014 17:11

Баја не заборави угасити свјетло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.СЕМБЕРАЦ

09.12.2014 18:47

И ПОНИЈЕТИ МАЛО ДЕБЉУ ДЕКУ ДА СЕ НЕ ПРЕХЛАДИ У ЦЕТИРИ ЗИДА.

ОДГОВОРИТЕ