Требиње: Болници пријети зараза?

Изливање великих количина фекалија изнад Грудног одјељења Болнице Требиње може проузроковати озбиљну и велику заразу, а Дом здравља, који је овај проблем проузроковао, као и друге локалне надлежне службе остају већ мјесецима "нијеми" на упозорења, кажу у Болници Требиње.

Република Српска 09.12.2014 | 21:35
Требиње: Болници пријети зараза?

Проблем је почео у априлу када је канализација из Дома здравља, односно њиховог вешераја почела да тече до улаза на Грудно одјељење, а постоје индиције да је на исти шахт прикључена канализација из оближњег вртића.

"Када се састану те двије отпадне воде испред улаза је све мокро и немогуће је заобићи те фекалије преко којих газе и пацијенти нашег одјељења и породичне медицине, али и родбина која долази у посјету, те дјеца коју свакодневно туда пролазе до вртића и школе тако да су сви изложени зарази", рекла је Срни Душанка Мићуновић Јовановић, начелник Грудног одјељења Болнице Требиње.

Она каже да се већ више од пола године обраћају и директору Дома здравља, локалној заједници и надлежним инспекцијама и службама, али да овај веома озбиљан проблем још није ријешен већ га, како како истиче, по свему судећи олако доживљавају.

"Постављано је и одборничко питање, али ни тада се нико на то није осврнуо", каже Јовановићева и додаје да је долазио инпектор, те да су допремане и пумпе али да је све то недовољно и да то није рјешење овог проблема.

Неки од грађани који долазе у посјету родбини или они који иду код породичног љекара кажу да је прилаз свакодневно мокар и да се осјећа непријатан мирис, те да нечистоћу не уносе само у болницу већ и у своје куће.

У комуналној инспекцији кажу да су наложили директору Дома здравља Љиљани Радоичић да пређе на јавну комуналну мрежу и да је она поднијела захтјев Водоводу за прикључак, а док се то ни ријеши биће допремане пумпе да чисте канализацију, односно шахт. Они тврде да није ријеч о фекалијама, већ о отпадним медицинским водама.

Директор Дома здравља Требиње Љиљана Радоичић данас је била службено одсутна.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИЛОШ

09.12.2014 18:49

Надам се скором решењу проблема у болници. Мој ВУЧУРОВИЋУ да си бар 20% средстава од будзета дао болници, сви би ти били захвални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паф

09.12.2014 20:17

Здравство и буквално у г. Залосно

ОДГОВОРИТЕ