Уређење корита ријека на подручју Лакташа

Руководство “Вода Српске“ и представници општине Лакташи обишли су градилишта на локалитетима Маховљанске ријеке и Турјанице, на којима се раде два пројекта из програма хитних мјера које је донијела Влада Републике Српске након мајских поплава.

Република Српска 09.12.2014 | 16:11
Уређење корита ријека на подручју Лакташа

Ради се о уређењу корита поменутих ријека, што би у перспективи требало да спријечи њихово изливање и узроковање штете по домаћинства и привредне објекте.

Маховљанска ријека и Турјаница су током мајских поплава нанијеле велику штету домаћинствима и привредним објектима на подручју општине Лакташи. Уређењем њиховох корита би требало да се спријечи
понављање таквог сценарија, каже директор „Вода Српске“.

Вриједност регулације Маховљанске ријеке је око 50.000 марака, а Турјанице око 250.000 марака. Средства су обезбјеђена у оквиру Фонда солидарности, а у пројекту учествују и локалне власти.

Један од привредника чије је предузеће страдало у поплавама је и Миленко Марковић, директор фирме „Елим“. Сматра да је пројекат добар, јер гарантује заштиту.

Извођач радова на поменутом локалитету је предузеће „Нискоградња“, које је осим проширења корита извршило и поправку насипа.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лактаси

09.12.2014 15:21

ПА ТА НАСА НИСКОГРАДЊА НАС МАЛО НИЗЕ ПОПЛОВИЛА ЈЕР ВАДИ НЕЛЕГАЛНО СЉУНАК И УЈЕДНО ПОРУСИЛА НАСИПЕ А САДА НАС КАО СПАСАВА, НАРОДЕ ОВО ЈЕ ЛИЦЕМЈЕНИ КРИМИНАЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

09.12.2014 16:07

ЉУДИ НЕМОЈТЕ БИТИ НАИВНИ,ТО ЈЕ ПЉАЧКА, ЛАГАЊЕ И ПЉУВАЊЕ НАРОДУ У ЛИЦЕ. ИМАМО МИ ТАКВОГ У ПРИЈЕДОРУ. ОВАКВИ ПОТОЦИ ПОСТОЈЕ МИЛИОНИМА ГОДИНА И НИКАДА СЕ НИСУ ОВАКО ЧИСТИЛИ ЗА ОВАКО ВЕЛИКЕ ПАРЕ, ПОТОК МОЖЕШ САМО ПОСЈЕЋИ ШИБЉЕ И ЕВЕНТУАЛНО НЕГДЈЕ ОЧИСТИТИ ПОТОК У ПРОФИЛУ ,ТО ЈЕСТ ГДЈЕ ЈЕ ВОДА НАПРАВИЛА СПРУД ,И ВИШЕ НИШТА. ОСИМ РЕГУЛАЦИЈЕ ОБАЛА У КАМЕНУ ИЛИ БЕТОНУ, СВЕ ДРУГО ЈЕ БАЦАЊЕ ПАРА, ЕВО И ЗАШТО: НИЈЕДАН ПОТОК НИ РИЈЕКУ НЕ МОЖЕШ ИСКОПАТИ ТОЛИКО ДА НИКАД НЕ ИЗЛИЈЕ, АКО ГА ИСКОПАШ У ГОРЊЕМ ТОКУ ОНДА МОРАШ И У ДОЊЕМ, А НЕ МОЖЕШ ГА ИСКОПАТИ ДУБЉЕ НЕГО ШТО ЈЕ РИЈЕКА У КОЈУ СЕ УЛИВА, А АКО ТО УРАДИШ, ОНДА ЋЕ ТИ СИГУРНО У ОВОМ СЛУЧАЈУ САВА УЋИ У ПОТОК, МИ КАЖЕМО ПОДБОЧИТИ,И ТУ ЋЕ ЗАДРЖАВАТИ САВ НАНОС ШТО ПОТОК НОСИ ВОДА ,КАМЕН ,ЗЕМЉУ ,ГРАНЕ И ОСТАЛО И НАКОН НЕКОЛИКО ПОПЛАВА СВЕ ЋЕ БИТИ ИСТО. ПРИРОДА ЈЕ НЕУМОЉИВА ,ЈЕДИНО АКО ЈЕ ОВИ НЕЉУДИ ДОДИК И ПАВИЋ НЕ ПРОМИЈЕНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

веља

09.12.2014 21:43

Бизнис је бизнис, а брко је доктор економије Немојте сумљати у њега, а ту је и господја "ЕКСПЕРТ"

ОДГОВОРИТЕ