Пронађено тијело несталог радника

Тијело четрдесеттрогодишњег Слободана Жарковића, радника Рудника Гацко, пронађено је данас у ријеци Грачаници, осмог дана потраге, потврдио је  директор Рудника Срђан Миловић.

Република Српска 09.12.2014 | 14:05
Пронађено тијело несталог радника

Миловић је захвалио свим спасилачким екипама, из Фоче, Мостара, Хрватској служби спашавања, радницима Рудника и Термоелектране Гацко, те свима који су били укључени у потрагу и нису одустајали ни када је било највеће невријеме.

Шеф Спасилачке службе "Волф" из Фоче Ненад Иконић потврдио је да је екипа ове службе данас око 13.00 часова пронашла тијело Жарковића око 600 метара низводно од мјеста гдје се преврнуо минубус који је превозио раднике. Иконић каже да су у тиму ове службе данас на терену била њих петорица и да су, претражујући терен, пронашли тијело радника. 

"Од првог дана смо на терену и ниједног тренутка нисмо дошли у ситуацију да размишљамо да прекинемо потрагу, иако су услови били веома лоши због хладне воде, ниске температуре и кише", каже Иконић и додаје да су данас на терену, осим њих, били само радници Рудника Гацко. Минибус, који је 2. децембра превозио раднике на посао преко ријеке Грачанице повукла је јака бујица и тада су два радника нестала, док су се преостала четири радника спасила искочивши из возила у ријеку. 

Другог дана потраге пронађено је тијело Милоја Милетића, радника Рудника.Тужилац Окружног тужилаштва Требиње тада је најавио да ће против возача минибуса "Југопревоза" Гацко Борислава Иванишевића /56/ бити поднесена пријава због изазивања опште опасности, јер је управљао минибусом преко недозвољеног прелаза, умјесто преко моста који се налази у близини.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

09.12.2014 13:32

Саучешће породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

ани

09.12.2014 15:53

Трагедија, а возаца до краја зивота у затвор.

ОДГОВОРИТЕ