Џексон планира да отвори музеј посвећен "Хобиту"

Поводом скорог приказивања филма "Хобит: Битка пет армија" у биоскопима - у Србији је премијера заказана за 11. децембар - редитељ Питер Џексон је изјавио да намерава да на Новом Зеланду отвори музеј са костимима и реквизитима који су коришћени током снимања.

Занимљивости 09.12.2014 | 09:15
Џексон планира да отвори музеј посвећен "Хобиту"

Финале популарне трилогије означиће и крај филмске верзије магичног света Хобита. Џексон више не поседује ауторска права на Толкинове романе, те фановима жанра не преостаје друго до да се опросте од јунака Средње земље, 13 година након почетка авантура Фрода Багинса у "Господару пристенова".

У интервјуу француском листу Фигаро, Џексон је објаснио да "жели да у наредне две-три године оснује музеј", по узору на музеј америчког колеге Џорџа Лукаса.

"Све сам сачувао - костиме, оружје, декоре, цртеже, у складиштима на Новом Зеланду", казао је славни редитељ.

Будући да "Холивуд нема ништа са овим филмовима", музеј ће наравно бити на Новом Зеланду где су обе трилогије снимљене.

"Неће то бити ништа грандиозно, али ће туристи, који захваљујући мојим филмовима долазе на Нови Зеланд, у њему уживати. Данас они обилазе места на којима смо снимали", казао је Џексон.

Он је додао да га ни Холивуд, ни Музеј Америчке филмске академије нису контактирали у вези његових планова, али да он не мари због тога.

"Најважнији је Нови Зеланд, где су филмови настали", закључио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар