Нијемци величају Ђурђића!

Фудбалери Аугзбурга остварили су 4. победу у Бундеслиги заредом, пошто су славили на гостовању Келну са 2:1, а један од јунака тријумфа био је Никола Ђурђић.

Фудбал 09.12.2014 | 20:20
Нијемци величају Ђурђића!

Српски фудбалер је гостујућем тиму донео изједначење у 53. минуту, после гола Ујаха у 13, да би Александер Есвајн поставио коначан резултат у последњим тренуцима утакмице.

Немачки медији у суперлативима пишу о Ђурђићевом издању током 77 минута, колико је провео у игри, а посебно су сагласни у оцени да је његов гол покренуо Аугзбург ка тријумфу.

Његов учинак на утакмици против Келна заиста је импресиван. Поред гола који је постигао, имао је још два шута у оквир гола, 20 успешних додавања, 6 добијених дуела, претрчао је 9,7 километара и имао 15 спринтева, од којих је на једном остварио максималну брзину од чак 31,1 километар на час.

Ђурђићу је то први гол за Аугзбург ове сезоне у Бундеслиги, што би могла да буде најава повратка у препознатљиву форму, коју је имао пре тешке повреде колена.

Аугзбург је, без сумње, једно од највећих изненађења ове сезоне, пошто после 14 кола држи трећу позицију у Бундеслиги и озбиљно се бори за место у Европи наредне сезоне. Водећи Бајерн је већ доста одмакао, пошто има 36 бодова, испред Волфсбурга са 29 и Аугзбурга са 24.

Ђурђића и другове у наредном колу очекује управо сусрет са актуелним шампионом Немачке, а тај меч играће на домаћем терену у суботу од 15.30.

Коментари / 0

Оставите коментар