Србији тежак жријеб за ЕП, али и за БиХ!

Кошаркашка репрезентација Србије ће наредне године учествовати на Еуробаскету, а у групи ће бити са Шпанијом, Турском, Италијом, Немачком и Исландом.

Кошарка 08.12.2014 | 19:20
Србији тежак жријеб за ЕП, али и за БиХ!

Подсетимо, Шампионат ће након одустајања Украјине због политичке ситуације у земљи бити одржан у Француској (Монпеље и Лил), Немачкој (Берлин), Хрватској (Загреб) и Летонији (Рига).

Носиоци су одређени на основу пласмана на претходном Европском првенству, затим према резултатима у квалификацијама, но по први пут је свакој од земаља-организатора омогућено да "изабере свог партнера".

Тако су Словенци (из нашег шешира) били у групи са Хрватском, Французи су "приграбили" Финце, Немци Турке, а Летонци Естонце, што значи да су "орлови" могли да извуку Литванију или Шпанију, а испоставило се да ће "фурија" бити ривал Србији, и то у "групи смрти".

Групна фаза одржаће се од 5. до 11. септембра, завршница ће трајати од 12. до 20. септембра у Лилу. Финалисти ће обезбедити одлазак на Олимпијске игре, а екипе пласиране од 3. до 6. места квалификациони турнир. Подсећамо, Србија до сада као самостална држава није имала кошаркашку селекцију на највећој светској спортској смотри.

Групе:
Група А, Монпеље: Русија, БиХ, Француска, Финска, Пољска, Израел
Група Б, Берлин: Исланд, Турска, Шпанија, Србија, Италија, Немачка
Група Ц, Загреб: Холандија, Грчка, Хрватска, Словенија, Македонија, Грузија
Група Д, Рига: Естонија, Летонија, Литванија, Украјина, Белгија, Чешка

Коментари / 0

Оставите коментар