Видео - Јубилеј Звезде: 23 године од Токија!

Фудбалски клуб Црвена звезда обележио је коктелом на Маракани 23 године од освајања титуле првака света победом у финалу Интерконтиненталног купа у Токију над чилеанском екипом Коло-Коло.

Фудбал 08.12.2014 | 18:20
Видео - Јубилеј Звезде: 23 године од Токија!

Црвено-бели су 8. децембра 1991. године као шампиони Европе савладали првака Јужне Америке са 3:0, два поготка постигао је Владимир Југовић, а један Дарко Панчев. Већи део утакмице Звезда је одиграла са 10 фудбалера због црвеног картона који је добио капитен Дејан Савићевић.

Тренер екипе која је подигла трофеј Владица Поповић рекао је да му је била част и привилегија да са клупе предводи црвено-беле до највећег успеха у историји.

"Уобичајено је да се већ дуги низ година окупљамо и евоцирамо успомене на данашњи дан. За све оне којима је Звезда у срцу, два пута годишње радује сећање када су освојене две највредније титуле, Токио и Бари", рекао је Поповић на стадиону Звезде где је организован пригодан коктел.

Он је истакао да победа над чилеанским тимом није долазила у питање, упркос проблемима у земљи.

"Били смо сви као један, не смемо да заборавимо грађански рат и крвави сукоб и да смо у таквим окилностима одолели свим притисцима. После 23 године, са ове тачке мирније гледам на све то", рекао је Поповић.

Великом броју гостију, пријатељима и легендама клуба обратио се тадашњи председник и сада једини кандидат за новог председника Светозар Мијаиловић.

"Определили смо се да сваке године обележимо два најважнија датума у историји клуба, то не радимо из разлога да би се само подсетили сјајних времена, већ и да бисмо се захвалили фудбалерима и стручном штабу на успеху, као и дали подстрек младим играчима како би настојали да понове успех", рекао је Мијаиловић.

Коктелу су присуствовали играчи и стручни штаб Црвене звезде, некадашњи председник клуба Драган Џајић, в.д генералног секретара Звездан Терзић, потпредседник и први човек кошаркашког клуба Небојша Човић, легендарни голман Стеван Дика Стојановић и много други.

Коментари / 0

Оставите коментар