Швајни жели још много трофеја, а посебно један!

Фудбалер Бајерна изјавио је да је гладан трофеја, а да нарочито жели једини који му недостаје - титулу првака Европе са репрезентацијом Немачке.

Фудбал 08.12.2014 | 21:40
Швајни жели још много трофеја, а посебно један!

Бастијан Швајнштајгер је током каријере освојио прегршт трофеја, укључујући и титулу првака света са селекцијом Немачке. Упркос томе што стално подиже пехаре, каже да их жели само још више, а нарочито онај који му недостаје у богатој колекцији - титулу првака Европе.
Он је са "панцерима" био најближи освајању континенталног шампионата 2008. године, али је Шпанија у финалу у Бечу била боља голом Фернанда Тореса.

"Освањем Светског првенства постао сам још гладнији. Трофеји ми још дуго времена неће досадити и надам се да ће их бити још. Желим да ми се понове тренуци из Бразила, пошто су пехари као зараза. Недостаје ми то Европско првенство", рекао је Швајнштајгер за "Билд".

Швајни иапк истиче да пораз у Бечу није био најгори у његовој каријери. Много више га је болео онај од Челсија после пенала у финалу Лиге шампиона у Минхену.

"Пре две године поражени смо код куће на најбруталнији начин од Челсија. Након победе над Аргентином ове године у финалу у Бразилу лежао сам на терену и плакао од среће, јер сам знао да је стигла правда. Желим да поновим такав осећај", закључио је немачки везиста.

Швајнштајгер је највише пехара освојио са Бајерном, у којем је провео целу каријеру. За клуб из Минхена одиграо је 477 утакмица, постигао 63 гола и освојио седам титула Бундеслиге, трофеј Лиге шампиона, седам националних купова, два Лига купа, два Суперкупа Немачке, УЕФА Суперкуп и Светско клупско првенство.

За селекцију Немачке наступио је 108 пута и постигао 23 гола.

Коментари / 0

Оставите коментар