Не плашим се мафије, идем бициклом

Градоначелник Рима Ињацио Марино изјавио је да одбија да га застраше претње криминалног подземља, као и да ће и даље на посао ићи бициклом.

Свијет 08.12.2014 | 07:04
Не плашим се мафије, идем бициклом

Марино је додао да га не занимају захтјеви да поднесе оставку због скандала који је потресао италијанску престоницу.

Пошто су због истраге о везама са мафијом ухапшени многи политичари, полиција је савјетовала Марину да више не користи свој бицикл "јер је разљутио многе опасне организације".

"Добио сам много ријечи подршке док сам возио свој бицикл, људи су ми довикивали: ''Само настави, ми смо уз тебе!'' ", рекао је Марино новинарима, пошто је баш бициклом стигао на састанак, претходно одбијајући полицијску пратњу.

"Мислим да је у реду понашати се нормално у граду којим не влада мафија, али у ком су криминалци често активни. Управник полиције није мој тата", рекао је Марино и додао да нико не може да му говори шта да ради.

Полиција је у уторак ухапсила 37 људи, док је стотину особа, укључујући Мариновог претходника Ђанија Алемана, под истрагом због веза са мафијом.

Међу ухапшенима је и Масимо Карминати, некадашњи припадник мафијашког клана који је терорисао Рим 70-их и 80-их година прошлог вијека. Снимци које је направила полиција током присмотре открили су да су Карминатијеви људи покушали да "купе" Маринову сарадњу и да у томе нису успијели.

Марино је казао да су због тога рјешили да покушају да га се рјеше на сваки начин.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бајс

08.12.2014 06:34

Сиротиња, купио би он Пунто али не може наћи жиранта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

08.12.2014 09:05

Па шта. И наш Мићо Мићић иде бициклом на посао. А понекад и чамцом.

ОДГОВОРИТЕ