Мамић најавио скору приватизацију Динама

Динамо мора ићи у приватизацију и већ идуће године ставићемо га на тржиште, а ако не буде интереса за упис дионица, узећемо кључеве клуба и предати их градоначелнику, рекао је у ХРТ-овој емисији Недјељом у 2
извршни предсједник ГНК Динамо Здравко Мамић те најавио да ће се у том случају повући из Динама.

Фудбал 07.12.2014 | 17:46
Мамић најавио скору приватизацију Динама

По многима најмоћнији човјек хрватског фудбала осврнуо се на низ актуелних проблема, почевши од окупљања 30 хиљада навијача на сплитској риви, преко своје неприхваћене оставке на мјесто потпредсједника ХНС-а, до избивања предсједника Хрватског ногометног савеза Давора Шукера, а за тренутно лоше расположење и бројне критике упућене на рад ХНС-а окривио је предсједника Републике Хрватске Иву Јосиповића.

 "Сви медији су три, четири дана били јединствени у осуди хулиганског понашања неколицине наших навијача у Милану. Онда се све окренуло након што је предсједник Јосиповић све релативизирао рекавши да је то понашање у корелацији с радом Савеза. Тад је почела медијска харанга која је кулминирала просвједом на Риви. Слажем се с оцјеном уредника Гласа концила Ивана Микленића који је најбоље детектирао да је оно на Риви била мега манипулација. Вође просвједа су изманипулирали људе", рекао је Мамић притом и осуђујући челне људе Хајдука због солидаризирања с навијачима и неодигравања дербија против Динама у
Загребу.

 Потпредсједник ХНС-а не види ништа спорно да у вријеме кризе у хрватском фудбалу предсједник Савеза Давор Шукер није био у Хрватској.

 "Шукер је предсједник - волонтер. Ми смо њега и изабрали да имамо бенефите од његове свјетске славе. Није била неопходна његова назочност, јер је све послове обављао извршни предсједник Дамир Врбановић."

 Потпредсједник ХНС-а цитирао је статут Савеза спомињући да ХНС мора бити лишен сваког утицаја политике на свој рад, али истовремено није му било спорно што је у Извршном одбору 11 чланова ХДЗ-а, јер су то, по његовим ријечима, могли бити и чланови СДП-а или неке друге странке, с обзиром на изборни систем у Хрватском ногометном савезу.

 Мамић је казао да није изненађен хапшењем Рене Синовчића, те није искључио могућност да и сам буде ухапшен, алудирајући да би то био политички мотивисан чин.

 "Ако им то доноси промил гласова, онда ће ме ухитити. Могуће је да ме ухите, али спреман сам. Увијек сам два корака испред."

Говорећи о свом односу са загребачким градоначелником Миланом Бандићем, Мамић је рекао да је он "несумњиво најбољи градоначелник у повијести града", али и да му замјера што "Загреб нема ниједан стадион с наткривеним столицама".

 Једини пут током гостовања у емисији Мамић је накратко изгубио контролу кад му је водитељ споменуо да је ГНК Динамо из градског буџета добио 224 милиона куна у девет година.

 "Динамо на име пореза, приреза и доприноса плаћа Граду Загребу годишње 250 милијуна куна, а средства која добивамо, као и остали спортски клубови, користимо за омладински погон и одржавање стадиона који је власништво Града", рекао је Мамић, напомињући да Динамо скрби за 227 запосленика те да је држави уприходио 200 милијуна евра, што је еквивалент добити од извоза у вриједности три милијарде евра.

 Мамић је рекао да није дао финансијску подршку ниједном предсједничком кандидату, али да ће присуствовати  донаторској вечери ХДЗ-ове кандидаткиње Колинде Грабар-Китаровић те уплатити износ од 10 хиљада куна.

Коментари / 0

Оставите коментар