Башановић од Звезде види - ''Мицу Трофртаљку''!

Светозар Мијаиловић биће изабран за председника Црвене звезде на изборима 10. и 11. децембра, а њега је предложио естрадни менаџер Зоран Башановић.

Фудбал 06.12.2014 | 22:40
Башановић од Звезде види - ''Мицу Трофртаљку''!

Податак да ће кандидат Управног одбора бити једини на листи поуздан је знак да се на „Маракани“ и даље врте укруг, без јасне визије и идеје за помак из катастрофалне кризе. Од четворице чија су имена била у оптицају књига је спала на једног. У предсобљу су остали регионални директор НИС-а Бранко Радујко и директор “Дунав осигурања” Мирко Петровић, док председник Спортског друштва Петар Шкундрић - по објашњењу из клуба - није ни желео да се кандидује, упркос причи да је био први кандидат Звездиног генералног спонзора “Гаспрома”.

Још више боде очи то што је управа кандидовала Мијаиловића на предлог Зоран Башановића, члана руководећег тима са најмање фудбалских препорука.

- Мијаиловић је на месту председника Скупштине имао изузетне резултате, стручан је и коректан човек и дуго обавља значајне функције у Звезди - објаснио је Башановић свој предлог на седници Управног одбора, који је одмах прихваћен.

До сада је предлагач био далеко познатији по раду у естрадној сфери, менаџерисању фолк-звездама Харису Џиновићу, Џеју и Јелени Карлеуши, везама са певачицама и мисицама. Касније је постао власник кабловске телевизије “Свет плус” и одборник Српске напредне странке у Скупштини Београда. Истине ради, треба додати и то да му је венчани кум пре четири и по године био Александар Вучић, актуелни премијер Србије.

Како год, Башановић је у улози индикатора става управе добио предност над потпредседницима Ивицом Тончевим, Славишом Кокезом и Небојшом Човићем. Овај последњи, с обзиром на то да је његов план опоравка био углавном игнорисан, све је даље од наставка ангажмана у клубу.

Ако је приликом предлагања мислио на Мијаиловићев мандат од пре две и по деценије, кад је био на челу Скупштине црвено-белих у време док су били шампиони Европе и света, Башановић није погрешио. Но, прича о било каквим успесима данас звучи у најмању руку нереално и служи као параван за инертну управу која већ дуго не успева да покрене клуб.

Звезда је на коленима и финансијски, и организационо и резултатски. После забране играња у Европи и испадања из националног Купа, одбрана титуле све више личи на немогућу мисију. Упркос томе, челници клуба понављају да тренер Ненад Лалатовић има безрезервну подршку.

У оваквом односу снага на „Маракани“ може се претпоставити да ће нови-стари председник бити фигура, док ће кључне потезе и даље вући оперативци - Славиша Кокеза, такође близак пријатељ најмоћнијих људи у држави, и Звездан Терзић, коме ће по новом Статуту припасти функција генералног директора, уместо садашње улоге в.д. генералног секретара.

После избора Мијаиловића, његово именовање биће потврђено на Скупштини 21. децембра.

Светозар Мијаиловић каже да је прихватио кандидатуру због тога што се клуб окреће концепту који му је донео славу.
- Звезда ће бити устројена на принципима из 1991. Пословни и спортски сектор клуба биће јасно разграничени - каже Мијаиловић.
Будући председник каже да зна шта га чека.
- Свестан сам огромног дуга, али Звезда већ месецима са екипом економских и правних експерата прави програм за будућност. Стратешки део биће представљен већ на Скупштини 21. децембра.
Како ће генерални спонзор “Гаспром” реаговати на одустајање Петра Шкундрића?
- Председник Спортског друштва није ни размишљао о кандидатури за фудбалски клуб.

Слике Звездине агоније
- Мијаиловић критиковао Луку Јовића
- Мијаиловић физички напао Босанчића
- Промена капитена: Лазовић уместо Мијаиловића
- Деспотовић провоцирао навијаче
- Навијачи постројили фудбалере након меча са Чукаричким
- Избацивање из Европе

Дуговања
Грегор Броновицки420.000
Марко Вешовић110.000
Мендеш Каду100.000
Новак Мартиновић70.000
Срђан Мијаиловић44.000
ФК Слобода237.000
Укупан минус
52.000.000 евра

 

Коментари / 0

Оставите коментар